Connect with us
Publicitate

BLAJ

UPDATE VIDEO Noapte grea pentru pompierii din Alba. INCENDII de vegetație uscată în Alba Iulia, Blaj, Poșaga și Șpring

Publicat

YouTube video

Pompierii din Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Câmpeni au intervenit joi seară pentru stingerea a cinci incendii.

Pompierii albaiulieni intervin pe o strada din municipiu la un incendiu de vegetație uscată și cei din Câmpeni la un incendiu de literă în comuna Poșaga.

Mai mult, pompierii din Blaj se luptă cu flăcările la un incendiu izbucnit la ieșirea din municipiu spre Mediaș.

UPDATE vineri, ora 09:00 – Potrivit ISU Alba, pe parcursul zilei de joi, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit pentru stingerea unui număr de 6 incendii de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș și litieră pe raza localităților Blaj, Alba Iulia, Certege, Poșaga de Jos, Șpring și Șard.

În total au ars aproximativ 7 ha și 6600 mp de vegetaţie uscată, mărăciniș, lăstăriș și litieră. Cauza probabilă a acestora fiind utilizarea necorespunzătoare a focului deschis în spații deschise și nesupravegheate.

 

UPDATE joi, ora 21:10 – Pompierii din Sebeș intervin la un incendiu de vegetație uscată izbucnit în localitea Șpring. 

UPDATE joi, ora 22:00 – Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un incendiu de vegetație uscată din localitatea Șard.

Potrivit ISU Alba, stația de pompieri Cîmpeni intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă la un incendiu de litieră în localitatea Poșaga de Jos, comuna Poșaga.

De asemenea, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un incendiu de vegetație uscată din municipiul Alba Iulia de pe strada Viilor.

Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un incendiu de vegetație uscată izbuncit la ieșirea din municipiul Blaj spre Mediaș.

Atenție!

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător. Din acest motiv, cunoaşterea şi respectarea strictă a acestora constituie soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare, constituind în acelaşi timp o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean.

Pentru a evita eventualele evenimente în care aţi putea fi implicaţi vă aducem la cunoștință regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale.

În vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine, de la autorităţile competente, următoarele documente:

– Permis de lucru cu focul, obţinut de la Consiliul Local pe raza căruia este amplasat terenul;

– Aprobare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba;

– Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Alba. 

Se exceptează de la această obligaţie, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriilor cetăţeneşti, dar cu respectarea strictă a măsurilor generale de stingere a incendiilor.

În cazul nerespectării prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Alba va aplica sancțiuni care ajung până la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru deținătorii terenurilor igienizate prin incendierea vegetației uscate și care nu au obținut acceptul autorităților.

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba va aplica amenzi în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 2.5000 – 5.0000 lei persoanelor juridice.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, astfel: 1.000 – 2.500 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax