Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Norma de hrană a poliţiştilor, redusă din iunie. Ministrul Igaş a anunţat că disponibilizările încep în 30 de zile

Publicat

Poliţiştii vor primi norma de hrană redusă în luna iunie, la 130 de lei din cauza lipsei de fonduri la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ministrul Traian Igaş a declarat, joi, că angajaţii îşi vor primi din nou salariile integral începând cu trimestrul III al acestui an. În maxim 30 de zile, însă, vor începe şi restructurările.

Lipsa de fonduri afectează şi poliţiştii din judeţul Alba. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba se confruntă deja cu deficit de personal, gradul de ocupare a posturilor este  în prezent de 96,9%, iar de reducerea venituril vor fi afectaţi 812 poliţişti.

Diminuările de normă de hrană vor afecta toţi angajaţii MAI, în total 140.000 de oameni. Ministrul Igaş a precizat că norma de hrană este primită de poliţişti, lunar, în funcţie de numărul de zile lucrate, variind, ca sumă, între 400 şi 600 de lei. Reamintim că, în ultima perioadă, MAI a fost în centrul mai multor discuţii la nivel guvernamental şi al unor proiecte legislative ce au avut drept scop reducerea cheltuielilor pentru încadrarea în bugetul pe 2011. Ministrul Traian Igaş a declarat că este necesară restructurarea în MAI, în caz contrar nefiind posibilă plata integrală a salariilor. Declaraţia a venit după ce proiectul de lege privind reglementarea restructurarilor din minister nu a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

În ceea ce priveşte restructurările anunţate, ministrul Traian Igaş a spus că evaluează toate organigramele structurilor MAI, că va fi stabilit un număr de posturi maxim, pentru care se va organiza concurs. Igaş susţine că sunt se va renunţa în principiu la funcţii suport şi din aparatul central al ministerului. Acesta a confirmat că restructurările la nivelul ministerului vor începe în maxim 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax