Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Normele de aplicare a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, suspendate de instanţă. Au fost contestate ca abuzive şi restrictive

Publicat

Curtea de Apel București s-a pronunțat, vineri, în favoarea unei organizații şi a suspendat normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân. Anunţul a fost făcut de organizaţia care a obţinut decizia favorabilă din partea instanţei, Vier Pfoten. Decizia poate fi însă atacată cu recurs.

Organizaţia Vier Pfoten a contestat normele în instanţă pentru că le-a considerat abuzive, restrictive şi în contradicţie cu legea în sine. După cum prevede sentinţa comunicată de Curtea de Apel Bucureşti, Hotărârea de Guvern este suspendată în întregime.

Astfel, legea prin care este permisă eutanasierea câinilor maidanezi nu mai poate fi aplicată prin normele contestate.

“Decizia Curții de a suspenda normele de aplicare reprezintă un semnal clar și independent că noua lege care permite uciderea câinilor nu funcționează. Suntem astfel și mai încrezători în obiectivul nostru de a determina o gestionare rațională, și nu emoțională, a situației câinilor fără stăpân. 62% dintre români au spus recent că sunt împotriva eutanasiei câinilor. Este deci timpul ca Guvernul să transforme dorința lor într-o lege nouă care să aducă străzi sigure fără a mai ucide câini”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii, Vier Pfoten, citat de presa centrală.

Hotărârea de Guvern 1059/2013 pentru aplicarea legii de gestionare a câinilor fără stăpân a intrat în vigoare în octombrie 2013, după ce un copil și-a pierdut viața în urma atacului unor câini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax