Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Normele pentru aplicarea sistemului TVA la încasare au fost aprobate de Guvern. Va fi publicat un ghid privind noul sistem

Publicat

Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a sistemului de facturare a TVA la încasare, urmând ca, printr-un ordin al ministrului Finanţelor, să fie publicat şi un ghid privind noul sistem.

Hotărârea de guvern prin care au fost adoptate normele aduce precizări privind provizioanele tehnice care se deduc la calculul profitului impozabil şi modul de recuperare a pierderii fiscale înregistrate de contribuabilii care se reorganizează juridic a fost aprobată, marţi, de Guvern.

Acest sistem este dedicat persoanelor impozabile cu sediul activităţii economice în România, prin normele metodologice fiind stabilite categoriile de persoane impozabile care vor aplica sistemul TVA la încasare din 1 ianuarie 2013, dar şi cele care îl vor implementa în a doua perioadă fiscală a anului.

Sunt expuse prevederi privind determinarea cifrei de afaceri în calcularea plafonului de 2,25 milioane, precizări referitoare la operaţiunile excluse de la aplicarea sistemului şi reguli privind intrarea sau ieşirea din sistemul TVA la încasare.

Ministerul Finanţelor va aproba prin ordin un ghid pentru aplicarea sistemului TVA la încasare.

Reamintim că Guvernul a aprobat, în vară, introducerea sistemului TVA la încasare, prin care taxa va fi colectată în momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax