Connect with us
Publicitate

POLITICA

Nostalgii politice în PDL Alba. Apel pentru unii dintre foştii membri să revină în partid

Publicat

Mai mulţi primari şi viceprimari PDL de pe Valea Secaşelor îl cheamă înapoi în partid pe deputatul Clement Negruţ. Chiar şi conducerea PDL Alba a făcut public faptul că uşile partidului rămân deschise pentru acesta. Nu la fel de deschişi la comunicare se arată însă atunci când vine vorba de fostul democrat liberal Călin Potor, în prezent candidat la Primăria Alba Iulia din partea PNL.

„Clement Negruţ a fost lăsat să plece prea uşor din partid”. Gheorghe Valentin Rotar nu este de acord

Primarii din Colegiul Sebeş-Blaj arată, într-o scrisoare deschisă, că Negruţ a muncit peste 16 ani alături de mulţi dintre ei, pentru construirea Organizaţiei Judeţene a PDL Alba şi a fost lăsat prea uşor să plece din partid. Primarii spun că au nevoie de un deputat precum Clement Negruţ şi de puterea cuvântului său în Parlamentul României. Semnatarii scrisorii consideră că deputatul Negruţ a fost împins să plece din PDL de orgolii care nu au nimic de-a face cu voinţa primarilor din Colegiul Sebeş-Blaj.

Singurul edil PDL din colegiul deputatului Clement Negruţ care nu a semnat scrisoarea deschisă este Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului. Acesta a declarat că: “Nu am semnat şi nici nu voi adera la un asemenea demers. Consider că domnul Negruţ, în calitate de om politic responsabil, a luat deciziile profesionale pe care le-a considerat necesare. Începând cu votul împotriva propriului partid şi terminând cu părăsirea organizaţiei noastre. Demisia este un act unilateral de voinţă şi nu văd de ce cineva ar interveni în vreun fel. Ca şi prim-vicepreşedinte PDL Alba, declar că sunt adeptul unei politici ferme şi consecvente. Poziţia mea de astăzi relevă tocmai asta: consecvenţa.”

Ion Dumitrel invită foştii membri PDL să se întoarcă în partid. Călin Potor nu se numără printre aceştia.

Reacţia primarilor portocalii vine după ce prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel i-a făcut invitaţia publică de a reveni în partid deputatului independent Negruţ. „Să facă gestul pe care l-a făcut şi acum 16 ani, adică să semneze cererea de intrare în partid. Locul fiecărui fost membru PDL este aici, în PDL. Poate că unii s-au pripit, s-au luat decizii la supărare, s-au făcut greşeli de toate părţile, însă locul lor este aici, în PDL”, a spus Dumitrel, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ion Dumitrel a ţinut să precizeze că foarte mulţi dintre cei care au ales să părăsească Partidul Democrat Liberal nu au reuşit să se acomodeze în interiorul celorlalte partide politice. Întrebat în conferiţa de vineri dacă invitaţia de a se întoarce în partid este valabilă şi în ceea ce îl priveşte pe Călin Potor, Ion Dumitrel a preferat să se abţină. Se pare că, totuşi, nu chiar toţi foşti membri ai PDL mai sunt aşteptaţi cu uşile deschise.

Ca răspuns la numeroasele materiale apărute în presă pe această temă, Călin Potor, viitor candidat la Primăria Alba Iulia din partea PNL Alba s-a simţit obligat să reacţioneze: „Sunt membru al Partidului Naţional Liberal şi sunt mândru şi onorat să fac parte dintr-un partid care, în îndelungata sa istorie, nu şi-a trădat niciodată propriul electorat. Am părăsit PDL, odată pentru totdeauna, tocmai pentru că i-a minţit şi i-a înşelat pe locuitorii acestui judeţ. Să nu se aştepte nimeni ca acum să am vreun regret. Poate singurul meu regret este că ar fi trebuit să o fac mult mai devreme, încă de la primele măsuri proaste adoptate de Boc „, a subliniat Călin Potor.

GINA STANCIU

FLAVIA NICOLAE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Calin Potor

    joi, 17.03.2011 at 02:43

    Sa nu fiu rau:ma intorc in pdl daca Hava,Dumitrel,Peres trec la pensie azi, daca guvernul Boc-Udrea demisioneaza ieri, daca Basescu isi reduce mandatul la 2 ani.si pleaca imediat pe mare ca si comandant al flotei Romaniei. Daca nu, nu ma intorc! Sunt bine in opozitie si langa albaiulienii mei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax