Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Notarii publici vor să scadă cu până la 90% onorariile la serviciile imobiliare

Publicat

Notarii publici solicită ministrului Justiţiei acordul pentru o nouă scădere a onorariilor la unele categorii de servicii notariale cu impact direct asupra populaţiei, cum ar fi vânzări, ipoteci sau moşteniri. Astfel, notarii propun reducerea cu până la 90%  a acestor onorarii, potrivit unui comunicat emis, luni, de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR).

„Având în vedere faptul că piaţa imobiliară din România nu pare să se revigoreze semnificativ prea curând, notarii publici propun ministrului Justiţiei reducerea considerabilă a onorariilor pentru serviciile notariale cu impact direct asupra populaţiei: vânzări, ipoteci, moşteniri etc. Astfel, micşorarea onorariului notarial pentru autentificarea actelor de garanţie mobiliară sau imobiliară, în cadrul programelor sociale adoptate de statul român atinge limite semnificative. De exemplu, la o creanţă de 400.000 lei, onorariul notarial va scădea, în baza propunerilor UNNPR, de la 1.775 lei la 500 lei”, se precizează în comunicatul UNNPR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax