Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nou criteriu eliminatoriu la obținerea carnetului de șofer. Ce prevede un proiect de lege depus la Parlament

Publicat

La Parlament a fost depus un proiect de lege prin care se cere introducerea unui nou criteriu eliminatoriu pentru examenul de obţinere a permisului de conducere. Iniţiatorii propun ca persoanele care vor să obțină permisul de conducere să facă dovada că au absolvit cursurile unei școli gimnaziale.

Cei zece iniţiatori ai propunerii legislative pentru modificarea art.24 alin. (6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice arată că “în ultima perioadă, în România mulţi participanţi în trafic, analfabeţi, au obţinut permis de conducere, având ca urmare instalarea corupţiei în sistemul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere şi în final producerea de accidente foarte grave din necunoaşterea legislaţiei”.

Prin urmare, aceştia solicită modificarea art. 24 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice în sensul interzicerii participării la examenul pentru obţinerea permisului de conducere a persoanelor care nu au absolvit măcar învăţământul secundar inferior sau gimnazial.

Totodată, proiectul prevede interzicerea participării la examenul pentru permis auto a persoanelor condamnate deja definitiv pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru alte infracţiuni grave.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax