Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nou “model” de recrutare la Autoritatea de Supraveghere Financiară: Angajaţi selectaţi “exclusiv pe bază de merit” şi cu evitarea conflictului de interese

Publicat

De marţi, 1 iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va aplica o nouă politică de recrutare a angajaţilor. Selecţia se va desfăşura prin concurs, simultan extern şi intern, bazată „exclusiv pe merit” şi va viza evitarea conflictului de interese, cu respectarea normelor de etică.

„ASF îşi propune să aplice procese de recrutare şi selecţie bazate exclusiv pe merit pentru a ocupa posturile din cadrul autorităţii cu persoanele cele mai calificate pentru poziţia respectivă. Pentru atingerea ţintelor de performanţă stabilite în strategia de dezvoltare a ASF se impune un proces de recrutare deschis către piaţa forţei de muncă, dar şi menit să încurajeze dezvoltarea în cariera profesională a propriilor angajaţi”, se arată documentul privind noua politică de recrutare, aprobată de Consiliul instituţiei la finele săptămânii trecute.

Actul reglementează metodele de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor vacante, principiile pe care se bazează recrutarea şi selecţia viitorilor angajaţi, criteriile generale de eligibilitate, precum şi condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul ASF.

„Noua procedură de recrutare şi selecţie stabileşte criterii şi metodologii care ne vor ajuta să avem în cadrul organizaţiei, în proporţie majoritară, profesionişti desăvârşiţi”, a declarat într-un comunicat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Recrutarea se va face prin concurs, care va cuprinde test profesional, evaluarea compatibilităţii cu postul prin testare psihometrică şi interviu, precum şi interviu socio-profesional, la care participă cel puţin trei candidaţi interni şi externi pentru fiecare post disponibil.

Pentru posturile de consilieri ai membrilor Consiliului ASF, selecţia se va efectua direct, prin identificarea unor specialişti cu performanţe profesionale deosebite sau prin mobilitate internă, prin transferul salariatului pe un post vacant similar în cadrul aceleiaşi structuri organizatorice sau al alteia.

Prin noua politică se doreşte evitarea conflictului de interese, respectiv participarea la concurs pentru ocuparea posturilor vacante sau de promovare trebuie să se facă cu respectarea prevederilor normelor ASF de etică şi integritate.

Pentru posturile de conducere, candidaţii trebuie să aibă studii de master/doctorat/ postuniversitare în domeniul de specialitate sau experienţă managerială pe posturi cu studii superioare de minimum 3 ani pentru ocuparea postului de şef serviciu/funcţii asimilate şi de minim 5 ani pentru funcţii de director/ funcţii asimilate.

Totodată, acesta necesită experienţă şi competenţe în domeniul de activitate aferent postului pentru care concurează, absolvirea unor cursuri de management şi/sau leadership, cunoaşterea limbii engleze şi a domeniului IT la un nivel necesar pentru a-şi îndeplini atribuţiile, dar şi o bună reputaţie profesională.

„În cazul în care există un post de execuţie sau un post de conducere vacant, Direcţia Resurse Umane, dacă nu primeşte nicio propunere nominală pentru promovarea unui salariat din cadrul structurii organizatorice unde se regăseşte postul respectiv, poate demara recrutarea în vederea ocupării postului respectiv. În cazul în care există o propunere nominală pentru promovarea unui salariat pe acest post, Direcţia Resurse Umane demarează procedura promovării pe post la nivelul ASF”, se menţionează în document.

Totodată, autoritatea a lansat programul „Tinere Talente”, prin care vrea să atragă absolvenţi ai facultăţilor sau programelor de masterat, doctorat de profil.

Astfel, 20 de absolvenţi ai Academiei de Studii Economice vor fi selectaţi de ASF pentru a efectua, timp de 12 luni, un stagiu de pregătire în cadrul instituţiei, urmând ca jumătate dintre ei să fie selectaţi pentru angajare în direcţiile de specialitate.

ASF şi ASE au semnat la jumătatea lunii un protocol pentru identificarea şi selectarea studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor cu rezultate deosebite, în vederea recrutării în cadrul autorităţii.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax