Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nou posibil tratament COVID, testat în cadrul unuia dintre cele mai mari studii clinice din lume. Este evaluat un antiinflamator

Publicat

Medicamentul anti-inflamator colchicină va fi testat ca posibil tratament pentru COVID-19 într-un studiu clinic din Marea Britanie, informează vineri Reuters. 

În cadrul studiului clinic RECOVERY (Randomised Evaluation of COVID-19 Therapy), cel mai mare studiu clinic din lume care analizează o gamă de potenţiale tratamente pentru COVID-19, cel puţin 2.500 de pacienţi urmează să primească în mod aleatoriu colchicină, folosită în mod obişnuit ca tratament împotriva gutei.

„Colchicina este un medicament atractiv pentru a fi evaluat în studiul RECOVERY, deoarece este foarte bine tolerat, ieftin şi disponibil pe scară largă”, a precizat profesorul Peter Horby de la Universitatea Oxford, co-director al studiului.

Cercetătorii ce desfășoară studiul spun că inflamația joacă un rol major în Covid-19, iar tratamentul cu dexametazonă, al medicament anti-inflamator, a arătat deja că poate reduce mortalitatea la pacienții cu cele mai grave forme ale bolii.

Printre tratamentele care sunt testate în cadrul RECOVERY se numără antibioticul azitromicină și amestecul de anticorpi Regeneron ce a fost folosit pentru tratarea președintelui american Donald Trump.

La începutul acestei luni, în cadrul studiului clinic din Marea Britanie a fost evaluată şi aspirina ca posibil tratament pentru COVID-19, pentru a se analiza dacă acest medicament ar putea reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge la persoanele diagnosticate cu această boală.

surse: agerpres.ro, hotnews.ro, dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax