Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

NOU RECORD al Primăriei Alba Iulia: 5.000 de euro pe metrul pătrat, pentru renovarea unui spațiu din Cetatea Alba Carolina

Publicat


alba iulia cetate

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia intenționează să investească în reamenajarea un spațiu abandonat, din Cetatea Alba Carolina, peste 1,1 milioane de euro. Spațiul are o suprafață de 227 de metri pătrați, ceea ce, la un calcul simplu, înseamnă un cost record de aproape 5.000 euro pe metrul pătrat.

Spațiul este situat în Cetatea Alba Carolina, în Ravelinul Sfântul Mihail. Momentan investiția este doar la stadiul de proiect și va intra la vot în ședința de Consiliu Local, din data de 26 noiembrie.

Valoarea totală a investiției cu tot cu TVA este de 5.378.722,14 lei, adică 1.128.348,23 euro. Potrivit documentației, finanțarea investiției se va face de la bugetul local.

În spațiul respectiv în trecut a funcționat un bar, dar în prezent este abandonat. Reprezentanții administrației locale din Alba Iulia au regândit spațiul de 227 metri pătrați și intenționează să amenajeze trei încăperi.

Funcționalitatea acestora este descrisă în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoare ședinte a Consiliului Local:

încăperea 1: centru de informare, agenție de turism, punct monitorizare patrimoniu.

încăperea 2: galerie de artă, expoziții material fotografic, proiecții, miniconferințe.

încăperea 3: spațiu de socializare, vânzare obiecte suvenir, vânzare băuturi nealcoolice, grup sanitar.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI

De asemenea în investiția de peste 5 milioane de lei, mai intră și sistemul de colectare a apelor pluviale, conectarea la rețelele de apă canal și energie electrică și realizarea de mobilier urban și mobilier interior.

Dacă va trece de votul consilierilor locali, lucrarea va dura 28 de luni.

În proiectul de hotărâre, care va fi supus la vot, este specificat că: ”Lucrările de intervenție se vor executa asupra unui monument istoric, sunt pretențioase și necesită multă atenție”, o justificare ”subțire” pentru prețul enorm, de 5.000 de euro pe metrul pătrat.

În Alba Iulia, construcția de la zero a unui spațiu comercial cu finisaje de lux, nu depășește valoarea de 2.000 de euro pe metrul pătrat. Cu atât mai mult, suma este ieșită din comun în condițiile în care în acest caz vorbim doar despre o reabilitare.

”Se va începe cu lucrările de demolare, dezafectare, desfacere compartimentări, instalații tencuieli, pardoseli, iar apoi se vor realiza lucrările de restaurare/refacere zidărie interioară și exterioară, (fațadă, pereți) compartimentare, refacere pardoseli, instalații, tencuieli și zugrăveli, goluri de aerisire, tâmplărie. Se vor asigura și operațiuni de eliminare a umidității din ziduri.

Se va reface cota de călcare prin coborârea acesteia la cota la care a fost identificată intrarea inițială în spațiu” se mai arată în document.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. DUCU

    miercuri, 20.11.2019 la 19:44

    CIND VA FI UN CONTROL ADEVARAT SA VEDEM CIT S-A SIFONAT PE VREMEA LUI hava CRED CA MAI PUTEM FACE O CETATE

  2. Tavi

    joi, 21.11.2019 la 09:52

    Are bugetul local bani de impartit la cine trebuie…Se sufoca orasul de trafic si de blocuri inghesuite, economie praf (toate firmele mari se duc oriunde, numai in Alba Iulia nu), la imbolnavirile de cancer ocupam loc fruntas pe tara…si ne batem cu pumnii in piept cu o cetate care se destrama caramida cu caramida (s-a lucrat scump, dar calitativ, in conceptia edililor).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Platformă din România a British American Tobacco, atacată de hackeri. Au cerut răscumpărare pentru recuperarea datelor

Publicat

securitate cibernetica hacker internet

O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware și o scurgere de date. Datele se aflau într-o bază Elasticsearch nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. În plus, au descoperit că hackerii au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pieton accidentat MORTAL în zona unei treceri de pietoni din Alba Iulia. Victima este un bărbat de aproximativ 50 de ani

Publicat

Un pieton a fost acroșat miercuri seară, în apropierea unei treceri de pietoni din Alba Iulia, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba și a fost lovit la prima vedere grav.  Accidentul s-a produs în apropiere de BRD, în centrul municipiului, la  intersecția străzilor Iuliu Maniu cu Ardealului.  UPDATE 1: Ora 18.25: Personalul medical […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 22.000 de persoane condamnate au fost eliberate prin recurs compensatoriu. În top, tâlhăria și furtul

Publicat

inchisoare

Peste 22.000 de deținuți au fost eliberați prin recurs compensatoriu, în ultimii doi ani, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Majoritatea erau condamnați pentru tâlhărie sau furt, dar sunt și infractori care erau după gratii pentru omor, care acum sunt în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, marţi, pentru Agerpres, că, de la data […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Urmarea protestului din fața Kronospan Sebeș: Amendă de 3.000 de lei și confiscarea lemnului în plus, găsit în camionul sigilat

Publicat

Autoritățile din județul Alba au reușit să măsoare, până la urmă, lemnul din mașina sigilată în urma protestului organizat în fața companiei Kronospan din Sebeș. Marți, mai mulți protestatari au pichetat sediile companiilor HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer) și Kronospan. Reamintim că aceștia au protestat împotriva tăierilor ilegale de pădure din România. La un […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate