Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nou record de temperatură. În 2024, cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor. Cum va fi vremea în martie

Publicat

prognoza meteo vremea

Luna februarie 2024 înregistrează noi recorduri de căldură. Meteorologii spun că este cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor. Abaterea termică pozitivă din a doua lună a anului 2024 este, de asemenea, cea mai mare dintre toate lunile anului.

Luna februarie a fost deosebit de caldă în acest an. A urmat trendul lunii ianuarie, desemnată deja ca având temperaturile cele mai ridicate de până acum din perioade similare. Și luna martie vine cu vreme neobișnuită.

Meteorologii vorbesc de record de temperatură medie.

„Luna februarie 2024 înregistrează un record în ceea ce privește temperatura medie.

5,8 grade Celsius, față de o medie climatologică normală, de – 1 grad, însemnând o abatere de 6,8 grade la acest moment”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit digi24.ro.

Cu temperaturi de 20 de grade și chiar peste acest prag, în unele zone ale țării, ultima lună de iarnă a marcat o deviere considerabilă de la normalul termic al perioadei.

Ultima zi din februarie înregistrează tot temperaturi mari, iar vremea continuă să fie deosebit de caldă și în primele zile din martie.

Vremea în luna martie 2024. Cald, dar și ploi și ninsori. Prognoza meteo pe patru săptămâni

”Rămânem cu o probabilitate mare de a păstra acest record, fapt care face ca luna februarie din acest an să fie cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor meteorologice”, a mai spus Mateescu.

Potrivit sursei citate, în niciun anotimp de până acum nu a fost înregistrat un astfel de record, privind temperaturile maxime.

În primele zile ale lunii martie vor fi înregistrate în continuare temperaturi peste 15 grade Celsius. Se mai răcorește de la jumătatea lunii. Vor fi perioade cu ploi și ninsori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax