Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nou record ROBOR la trei luni. Indicele a ajuns la cel mai mare procent din ultimii 4 ani și 4 luni

Publicat

bani

Nou record pentru ROBOR la trei luni. de la 3,15% cât era vineri, a ajuns luni, la 3,24% și a stabilit un nou record în ultimii 4 ani și 4 luni.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a continuat să crească luni pe piaţa interbancară, ajungând la 3,24% pe an, de la 3,15% cât era vineri, un nou record al ultimilor 4 ani şi 4 luni, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

O valoare mai mare a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 5 martie 2014, respectiv 3,37% pe an.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut indicatorul se situa la nivelul de 0,37% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut la 3,29% pe an, de la 3,24% vineri.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut la 3,31% pe an, de la 3,25% vineri, la fel ca şi indicele ROBOR la 12 luni, care a urcat la nivelul de 3,34% pe an, de la 3,31%.

Sursă: Agerpress.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax