Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nou serviciu electronic de programări online pașapoarte, de astăzi. Cum se utilizează pentru cereri de pașaport

Publicat

Direcția Generală de Pașapoarte a anunțat că de luni, 20 martie, este disponibil un nou serviciu electronic de Programări online pașapoarte, prin intermediul platformei hub.mai.gov.ro.

Noul serviciu de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

”Astfel, cetățenii vor avea la dispoziție posibilitatea realizării unei programări în funcție de volumul și dinamica solicitărilor de pașapoarte înregistrate în timp real”, precizează Direcția, într-un comunicat.

Serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte a migrat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, fiind disponibil la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

”Noua platformă beneficiază de noi forme de comunicare prietenoase și facile și permite adaptarea sistemului, din punct de vedere tehnologic, la perioada vârfurilor de utilizare (în cazul unui aflux mare de solicitanți), asigurând astfel un nivel de disponibilitate maximal”, potrivit sursei citate.

Cum se face programarea pentru pașaport

În vederea obținerii unei programări, cetățenii sunt îndrumați să urmeze următorii pași:

  • pentru completarea formularului de programare, după alegerea județului, respective selectarea Locației în care se dorește depunerea cererii de pașaport, se va bifa opțiunea pașaport
  • în câmpul „Numărul de persoane programate” se va selecta numărul persoanelor (din familie) pentru care se face programare
  • se va alege data și ora la care se dorește programarea, apoi se vor completa câmpurile: Nume, Prenume, Cod numeric personal, adresa de e-mail la care se vor primi datele programării, Număr de telefon (opțional)
  • în câmpurile Persoane suplimentare se vor menționa Numele, Prenumele și CNP-ul fiecărei Persoane suplimentare.

Butonul „Salvează” se activează după ce este exprimat consimțământul expres cu privire la Politica de protecție a datelor cu caracter personal.

Finalizarea programării se realizează prin selectarea butonului Salvează. Un mesaj se va transmite la adresa de e-mail indicată prin care se confirmă programarea.

Neconfirmarea programării în termen de 30 de minute duce la anularea acesteia.

Anularea programării

În cazul în care cetățeanul nu se mai poate prezenta la data și ora programată, se recomandă folosirea link-ului Anulează programare din e-mailul de confirmare.

Pentru anularea unei programări efectuate înainte de data de 20.03.2023 este necesară accesarea modulului ”Verifică programare” introducând adresa de email utilizată la efectuarea programării. Un nou mesaj va fi transmis către adresa de email respectivă de unde se va putea anula programarea.

Programarea este gratuită și netransmisibilă. Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării.

De la operaționalizarea noului serviciu până la ora 12.00, au fost efectuate peste 5.500 de programări, din care 176 au fost efectuate astăzi pentru ziua în curs.

Aplicația web, prin care se livrează acest serviciu public electronic, va fi constant îmbunătățită, astfel încât experiența cetățenilor să fie cât mai plăcută, aceștia să poată interacționa cât mai ușor cu structurile MAI și să beneficieze de servicii personalizate, mai precizează sursa citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax