Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nou termen de judecată în Dosarul Scutea – Bogin

Publicat

Dosarul în care este judecat lotul Scutea – Bogin a obţinut un nou termen, după ce magistrata Elena Covaciu a formulat o cerere de abţinere de la instrumentarea acestui caz, în temeiul articolului 50 din Codul de Procedură Penală. Aceasta a invocat existenţa unui contract de asistenţă juridică anterior deschiderii procedurilor judiciare. În cazul în care inculpaţii nu îşi vor manifesta intenţia de a înainta cerere de strămutare a dosarului la altă instanţă şi noul complet de judecată nu se va abţine, procesul va avea loc la Curtea de Apel Alba Iulia, cu prim termen în data de 22 februarie.

„Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de abţinere, având în vedere existenţa unui contract de asistenţă juridică anterior deschiderii procedurilor judiciare, coroborat cu obligaţia instanţei de judecată de a înlătura orice suspiciune cu privire la obiectivitatea şi imparţialitatea justiţiei şi pentru a asigura dreptul la justiţie în mod echitabil tuturor persoanelor.

Dosarul 99/57/2011 a fost repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată şi a fost stabilit noul termen pentru judecarea cauzei pentru data de 22.02.2011“, se arată în comunicatul de presă trimis de Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că dosarul a fost înregistrat în data de 31.01.2011, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. În cauză au fost trimişi în judecată, prin rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, cinci inculpaţi, printre care şi Doina Scutea, decanul Baroului Alba şi Anghel Ştefan Bogin, fost director al DGFP Alba, sub acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni de corupţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax