Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nou traseu de transport public în zona Ocna Mureș, pentru naveta elevilor care vin la școală. CJ aprobă atribuirea contractului

Publicat

Consilierii județeni din Alba au de aprobat, în regim de urgență, contractul de delegare transport public pentru traseul dintr Lunca Mureșului și Ocna Mureș, serviciu necesar elevilor care fac naveta la școală.

Contractul va fi atribuit direct firmei Andra & Alina Transport SRL din localitatea Unirea, singura interesată de acest traseu, potrivit proiectului prezentat consilierilor.

Transportul elevilor din Lunca Mureșului spre Ocna Mureș

Primăria comunei Lunca Mureşului a solicitat Consiliului Judeţean Alba introducerea traseului Ocna Mureș-Lunca Mureșului, prin care să fie asigurat transportul zilnic dus/întors al elevilor din Lunca Mureşului școlarizați în unităţile de învăţământ din oraşul Ocna Mureş.

S-a solicitat ca acest traseu să fie atribuit, în regim de urgenţă, unui operator de transport, astfel încât elevii să beneficieze de transport începând cu data de 1 octombrie 2022.

Adresa a fost însoţită de o petiţie prin care părinţii elevilor din Lunca Mureşului care sunt înscrişi la unităţile de învăţământ din oraşul Ocna Mureş solicită Primăriei comunei Lunca Mureşului rezolvarea situaţiei transportului elevilor, subliniind faptul că în rândul liceenilor din comună creşte riscul de abandon şcolar, deoarece elevii nu au asigurat transportul spre şcoală.

În prezent elevii fac naveta cu trenul, imbarcarea/debarcarea efectuându-se în Halta Lunca Mureşului şi Halta Unirea. De asemenea, orele de plecare la dus și întors nu sunt corelate cu orarul de funcționare al unităților de învățământ,, se arată în proiectul prezentat pentru aprobare în ședința CJ din 7 octombrie.

Ce au de aprobat consilierii județeni

Consilierii au de aprobat:

  • atribuirea directă, prin măsuri de urgență, a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, pe traseul cod 92: Ocna Mureş – Lunca Mureşului, operatorului de transport rutier Andra & Alina Transport SRL, cu sediul în localitatea Unirea (valabilitate contract: 10 octombrie 2022 – 31 decembrie 2022)
  • eliberarea licenței de traseu, cu valabilitate în perioada 10 octombrie 2022 – 31 decembrie 2022, operatorului de transport rutier,pentru traseul menţionat
  • tarifele de călătorie pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate practicate de către operatorul de transport rutier Andra & Alina Transport SRL, începând cu data de 10 octombrie 2022

Tarifele de călătorie

Distanța (km) / Valoare bilet (lei – TVA inclus) / Valoare abonament lunar (lei – TVA inclus)

1 – 5 km: 5,50 lei bilet / 200 lei abonament

6 – 11 km: 8 lei bilet/ 300 lei abonament

Context

Transportul rutier judeţean de persoane prin curse regulate se desfășoară în prezent cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2022.

Consiliul Județean Alba a încheiat contracte de delegare a gestiunii serviciului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021, cu operatorii de transport rutier deținători de licențe valabile de traseu, pentru continuarea asigurării de către aceștia a transportului public județean de persoane până la finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de delegare a gestiune a serviciului în baza legislației achizițiilor publice.

Perioada de valabilitate a programului de transport judeţean şi durata de contractelor de delegare a gestiunii serviciului au fost prelungite până la data de 31 decembrie 2022.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 175/2020 s-a aprobat atribuirea direct prin măsuri de urgenţă, în conformitate cu prevederile art. 5 alin. 5 din Regulamentul (CE) nr. 1370/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în judeţul Alba, pentru traseele neatribuite din programul de transport, în vederea asigurării transportului elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

Primăria comunei Lunca Mureşului a solicitat Consiliului Judeţean Alba actualizarea programului de transport judeţean în vigoare prin introducerea unui traseu nou: Ocna Mureş – Lunca Mureşului şi atribuirea acestuia, în regim de urgenţă, pentru a se putea asigura transportul zilnic dus/întors al elevilor din Lunca Mureşului școlarizați în unitățile de învăţământ din oraşul Ocna Mureş.

Consiliul Judeţean Alba a solicitat operatorilor de transport rutier Arieşul SA, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Voltrans SA, Samflora Impex Prod SRL şi Andra & Alina Transport SRL, ca în situaţia în care doresc să efectueze serviciul pe acest traseu, să comunice Consiliului Judeţean Alba, până la data de 28 septembrie 2022, acordul în acest sens, însoțit documentele în copie ale mijlocului de transport necesar efectuării serviciului şi tarifele de călătorie propuse. A depus documentaţia solicitată de Consiliul Judeţean Alba şi a fost de acord să presteze serviciul de transport public judeţean prin curse regulate, prin atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe traseul cod 92: Ocna Mureş – Lunca Mureşului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2022, operatorul de transport rutier Andra & Alina Transport SRL

Atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului, cu valabilitate în perioada 10 octombrie 2022- 31 decembrie 2022, va asigura transportul elevilor, în trafic județean, în condiții de siguranță și confort, potrivit proiectului.

De asemenea, beneficiari ai transportului vor putea fi și alte persoane care doresc să se deplaseze între stațiile de pe acest traseu.

Compartimentul Autoritatea Judeţeană de Transport, în calitatea sa de autoritate de autorizare, va elibera operatorului de transport rutier Andra & Alina Transport SRL licenţa de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe traseul menționat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax