Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Nouă centre educaţionale pentru copiii cu risc de abandon şcolar

Publicat

Începând cu luna noiembrie, peste 200 de copii cu risc de părăsire timpurie a şcolii din judeţele Alba şi Mureş vor beneficia de serviciile oferite de nouă centre educaţionale ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În aceste centre, elevii vor primi rechizite, se vor putea folosi de materiale didactice, în fiecare zi vor primi o masă caldă şi o gustare rece şi, nu în ultimul rând, o bursă lunară, în valoare de 100 de lei.

În fiecare din cele nouă centre, zi de zi, 25 de copii cu risc de abandon şcolar vor fi supravegheaţi şi sprijiniţi de un profesor, doi animatori socio-educativi, care, timp de trei ore, îi vor ajuta la efectuarea temelor, dar mai ales îi vor pregăti pentru viaţă.

Potrivit reprezentanţilor Filantropia, ceea ce face ca acest proiect să fie unic este faptul că îşi propune să prezinte un model optim de prevenire şi corectare a abandonului şcolar, prin îmbinarea valorilor celor trei componente de bază ale societăţii: Biserică, Şcoală şi Familie.

Şapte dintre cele nouă centre care îşi încep activitatea din această toamnă se află în judeţul Alba, în localităţile Sebeş, Aiud, Ocna Mureş, Baia de Arieş, Silivaş, Valea Lungă şi Roşia de Secaş. Alte două centre, din judeţul Mureş sunt la Reghin, respectiv Luduş. În această perioadă are loc selectarea elevilor cu risc de abandon şcolar din localităţile amintite. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European – POSDRU.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax