Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nouă elevi din Alba, calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Științe Socio-Umane. Două candidate merg mai departe la Astrofizică

Publicat

elevi

elevi bacalaureat 2014 La faza națională a Olimpiadei de Stiințe Socio-Umane s-au calificat nouă elevi din județul Alba. Elevii claselor III-IV care au obţinut rezultate remarcabile la etapa judeţeană nu vor participa mai departe, însă lucrările acestora vor fi evaluate la Mangalia, unde are loc olimpiada naţională. Şi la Astronomie şi Astrofizică avem două reprezentante la naţională.

Etapa judeţeană a Olimpiadei de Ştiinţe Socio-Umane s-a desfăşurat sâmbătă, la Colegiul Economic “D.P. Marţian” Alba Iulia.

Pentru disciplina Educaţie civică s-au înscris 15 echipaje (30 de elevi) din clasele III-VI; la Cultură civică – clasele VII-VIII, au participat 10 echipaje (20 elevi); pentru Logică, argumentare şi comunicare au fost patru elevi înscrişi;  la Filosofie au fost 12 candidați; la Economie au fost 11 elevi, la Sociologie – 16 candidați şi Psihologie – 6 candidați.

Rezultatele etapei judeţene:

Educație civică, clasele III-IV

Robert Bâte și Mădălina Puican – clasele III-IV, Școala Singidava Cugir

Cultură civică, clasele VII-VIII

Cătălina Voina și Antonia Costea – Colegiul Național „I.M Clain” Blaj

Logică, argumentare şi comunicare

Ramona Jurcă – Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Abrud

Economie

Alexandru Creștin – Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia

Psiholigie

Alexandra Trif – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Sociologie

Andreea Mureșan – Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș

Filosofie

Cristina Deac – Colegiul Național „David Prodan” Cugir

Pentru faza județeană s-au înscris 85 de elevi, iar cei 9 sunt calificaţi la etapa națională din perioada 6-10 aprilie, de la Mangalia.

Olimpiada de Astronomie şi Astrozifică

Judeţul Alba va fi reprezentat la olimpiada naţională de la Buzău, din aprilie, de două eleve: Amalia Gildava de la Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj, la juniori (clasa aa VIII-a) şi Mălina Roşca, de la Colegiul Naţional HCC din Alba Iulia, la seniori (clasa a X-a), multiplă medaliată la ediţiile anterioare.

Citeşte şi Mălina Roșca, medaliată din nou la Olimpiada Internațională de Astronomie. Eleva Colegiului HCC din Alba Iulia a obținut BRONZUL

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax