Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nouă inculpați trimiși în judecată pentru înșelăciune prin metoda „Cartela PrePay”. Prejudicii de peste 10.000 euro în două luni

Publicat

trib

Nouă persoane care au înșelat mai mulți albaiulieni au fost trimiși în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Folosind deja celebra metodă „Cartela PrePay”, aceștia i-au convins pe oameni să achziționeze cartele valorice de telefon și a depune sume de bani cu titlu de comisioane și taxe pentru a intra în posesia unor premii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, prin rechizitoriu din data de 12.12.2013, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată, a inculpaţilor Stoica Tiberius Virgil, Ardelean Daniel Stelian, Duţu Aurelia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi a inculpaţilor Tudorache Marian, Burcea Alina, Mucenica Elena Camelia, Subaşu Alexandru, Dumitrache Gheorghe, Anton Emanuela, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat că inculpaţii în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 21.10.2010 – 15.12.2010, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, au indus în eroare 11 persoane având calitatea de părţi vătămate în cauză cu privire la câştigarea unor premii în bani şi obiecte, determinându-le pe acestea să depună diferite sume de bani cu titlu de comisioane şi taxe şi să achiziţioneze cartele valorice de reîncărcare a cartelelor pre-pay, producând astfel un prejudiciu în valoare totală de 14.555 lei şi 7.871 euro.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax