Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noua lege a salarizării va rezolva o problemă a sistemului medical din România: Modul în care sunt plătite gărzile medicilor

Publicat

Guvernul a anunțat o modificare importantă la modul în care sunt plătiți medicii. Este vorba despre noua lege a salarizării.

Noua lege a salarizării va rezolva o mare problemă în sistemul medical din România: modul în care sunt plătite gărzile medicilor.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. ministrul susține că noua lege a salarizării va elimina inechităţile salariale referitoare la gărzile medicilor.

Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, marți, 31 octombrie. Acesta a precizat că va fi eliminată inechitatea prin care timpul de gardă este plătit mai puțin decât programul normal dintr-un spital.

”Eu cred totuşi că un medic care îşi desfăşoară activitatea în mod curent într-un spital trebuie să aibă şi o obligaţie să desfăşoare gărzi, dincolo de programul obişnuit de lucru, şi cred că ar trebui să facă parte integrantă din contractul lui de muncă”, a declarat Alexandru Rafila, citat de agenția de presă, agerpres.ro.

Rafila a pus accentul pe plata corectă a medicilor care fac gărzi.

”Opinia mea este că, odată cu intrarea in vigoare a noii legi a salarizării, care va elimina aceasta inechitate, până la urmă, care plăteşte timpul de gardă mai puţin decât timpul desfăşurat în timpul programului, va duce şi la dispariţia acestei probleme”, a mai declarat ministrul.

De asemenea, Rafila a precizat că până la momentul la care noua lege a salarizării își va face simțite efectele, este în vigoare hotărârea de guvern prin care se oferă 500 de lei medicilor asistenților, dar și rezidenților care fac gărzi.

”Noi, ca să putem să avem o zonă de trecere, de buffer, am iniţiat şi este în vigoare, o Hotărâre de Guvern care acordă medicilor care fac gărzi o sumă fixă, de 500 de lei lunar, de asemenea, asistenţilor medicali, chiar şi medicilor rezidenţi.

Dar nu este decât o soluţie tranzitorie. Plata corectă a gărzilor este soluţia care cred eu care va duce la dispariţia acestei probleme”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, marți, 31 octombrie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Adrian Geamanu

    miercuri, 01.11.2023 at 13:59

    Fiecare medic angajatintr-un spital ar trebui sa aiba obligatia de a efectua cel putin 5 garzi gratis si apoi sa-i fie platite cele suplimentare. Asa poate vor fi medici specialisti de garda in permanenta si nuse va mai intampla sa nasca femeile asistatede medicul ortoped sau doar cu moasa sau asistenta si sa se intample tot felul de nenorociri.

  2. Gicu

    luni, 13.11.2023 at 21:44

    Un nr. de 5 garzi maxim,eu vreau sa fiu consultat de un medic care nu este suprasolicitat datorita nr. mare de garzi,lucru care poate duce la punerea in pericol a vietii pacientilor. D-voastra lucrati 5 zile gratis ,stiti ce inseamna asta ?
    Daca sefii de sectie,conducerea,nu ar fi numiti politic ,nu s-ar practica p.c.r.-prin care smecherii sunt angajati pe usa din spate si scutiti de obligatii(si garzi…),problema s-ar rezolva multumitor atat pt. medici cit si pt.pacienti.
    RENUNTATI LA MEDIOCRATIE…!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax