Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noua lege electorală: USL vrea vot pe listă pentru alegerea deputaţilor şi vot uninominal doar pentru senatori

Publicat

„Ne dorim o Cameră a Deputaţilor cu maxim 300 de membri cu atribuţii care ţin de buget, aleşi pe vot proporţional şi un Senat cu 90 maxim 100 membri, aleşi uninominal, cu atribuţii pentru dezvoltarea regională, politica externă şi politica de apărare”, este declaraţia premierului Victor Ponta la finalul şedinţei USL în care s-a decis ca în noua lege electorală să se revină la votul pe listă pentru alegerea deputaţilor  şi rămânerea votul uninominal pentru alegerea senatorilor.

Deocamdată, informaţiile privind deciziile luate în interiorul USL nu au fost confirmate oficial, dar, potrivit unor surse citate de Gândul, „trebuie să vedem cum vom rezolva problema de reprezentare, deoarece ar trebui să avem doi senatori per judeţ, dar populaţia din judeţe diferă, ceea ce înseamnă că este posibil să existe şi judeţe în care vor avea trei senatori. Se menţine însă sistemul uninominal pentru alegerea acestora”.

Premierul Victor Ponta a declarat că la revizuirea Constituţiei se va menţine sistemul bicameral, dar procedurile parlamentare vor fi mult mai rapide, datorită atribuţiilor diferite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Sursa: Gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    miercuri, 20.02.2013 at 18:07

    apropo dragi ziaristi stiti ca maine este chemat la DNA domn primar ALEXANDRU DANCILA!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax