Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Noua tranşă de la FMI ar putea fi virată în decembrie

Publicat

Reprezentantul Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks a declarat, luni, că ţara noastră ar putea primi noua tranşă din acordul de împrumut, până la sfârşitul anului. Suma este de 870 milioane de euro şi ar urma să intre în rezerva BNR. În decembrie, boardul FMI va decide dacă această sumă va fi transferată, după ce va fi evaluat raportul misiunii acestei instituţii, în România, din această perioadă. Până acum, România a primit de la FMI 11,6 miliarde euro şi de la CE – 3,65 miliarde euro. Totalul acordurilor cu de finanţare ale ţării noastre cu diferite insituţii financiare internaţionale este de 20 miliarde euro.

Delegaţia FMI în România a participat – începând cu 20 octombrie, când a ajuns în ţară – la discuţii cu reprezentanţii Guvernului, ai BNR, iar luni se întâlneşte cu sindicatele.

Reamintim că, printre subiectele avute în vedere, se regăseşte cel al creşterii salariului minim pe economie (despre care Franks susţine că nu este de recomandat, în acest moment), cel al codului muncii (care, în formula propusă de guvernanţi, ar permite angajatorului să angajeze şi să concedieze mai uşor) sau solicitarea de disponibilizare a cca 15.000 de angajaţi din sistemul bugetar, începând cu anul viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax