Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noua versiune a aplicației Inspectorul Pădurii este funcțională. Ce informații pot afla cetățenii despre transporturile de lemne

Publicat

Noua versiune a aplicaţiei Inspectorul Pădurii a devenit disponibilă de miercuri, începând cu ora 18:00, iar accesul în aplicaţie se va putea realiza de pe orice dispozitiv fix sau mobil cu acces la internet, direct din browser, la adresa inspectorulpadurii.ro, potrivit Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Aplicația Inspectorul Pădurii este instrumentul prin care orice cetățean poate interoga baza de date a SUMAL 2.0 și poate afla detalii despre transporturile de material lemnos.

Accesul în aplicație se va putea realiza de pe orice dispozitiv fix sau mobil cu acces la internet, direct din browser, la adresa inspectorulpadurii.ro.

„Echipa de dezvoltare de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a creat și două versiuni dedicate terminalelor cu Android și iOS. Ambele versiuni au fost încărcate pe platformele dedicate (Google Play și AppStore) și vor fi disponibile pentru descărcare în scurt timp, după finalizarea procedurilor de securitate ale platformelor”, au transmis reprezentanții ministerului Mediului, într-un comunicat.

Noua aplicație Inspectorul Pădurii beneficiază de o interfață nouă și de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului, față de versiunea precedentă. Publicul va avea acces la
informații după cum urmează:

1. Avizele de transport

Vor fi afișate pe hartă avizele din ultimele 96 de ore. Asupra acestora pot fi efectuate căutări după numărul de înmatriculare, cod aviz, număr APV din care provine avizul căutat sau după un anumit tip de transport.

În situația în care un utilizator public dorește să afle anumite detalii în legătură cu transporturile care nu se încadrează în intervalul de 96 de ore de la emiterea avizului, respectivele informații vor fi puse la dispoziția solicitantului prin cerere scrisă, în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public, la adresa de email solicitari544@mmediu.ro și vor fi comunicate prin email, conform legii, în termen de maxim 10 zile de la solicitare.

Traseul parcurs de mijlocul de transport va fi disponibil pentru vizualizare la 24 de ore de la încheierea transportului, pentru o perioadă de 24 de ore.

2. Actele de punere în valoare (APV)

Vor fi afișate pe hartă toate APV care au fost întocmite de ocoalele silvice în stările în care se regăsesc la momentul accesării portalului. Sunt permise o serie de filtre de căutare asupra ocolului emitent al APV, asupra stării APV și asupra numărului APV. Pentru fiecare APV vor fi afișate informații, în măsura în care ele sunt disponibile, pentru starea în care se regăsește la momentul căutării APV selectat pentru vizualizare.

Toate funcționalitățile aplicației și categoriile de informații la care publicul are acces au fost stabilite prin HG nr. 497 din 25 iunie 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax