Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noul adăpost pentru câini fără stăpân, din Partoș, va fi gata în aproximativ 2 săptămâni. Valoarea investiției a crescut cu peste 84.000 lei

Publicat

Câinii fără stăpân din Alba Iulia ar putea primi „casă nouă” în aproximativ două săptămâni, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer. Este vorba despre finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou adăpost în cartierul Partoș, lângă stația de epurare de pe strada Rogozului. În ședința de joi, consilierii locali vor supune la vot modificarea valorii investiției din proiect.

În proiectul de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor, valoarea totală a investiției a crescut cu 84.153 lei, de la 120.847 lei cu TVA inclus (din care 115.093 pentru construcții și montaj), la 205.000 lei cu TVA inclus (din care 175.090 lei pentru construcții și montaj).

Adăpostul pentru câini fără stăpâni va fi amenajat într-o clădire administrativă de 105,12 mp – în care sunt amplasate sala de consultații, chirurgie, camera frigorifică, sala post-operatorie, vestiare, grupuri sanitare pentru personal medical, incinerator de 16 mp şi spații de cazare a animalelor (67 de cușete), construite în două etape. Prima cuprinde 35 de cuşete, iar cea de-a doua – 32 de cușete. Adăpostul va mai dispune de reţele de apă, canalizare , instalaţii electrice, gaze naturale, acces (platforme, alei, trotuare). Serviciile medicale vor fi asigurate de cel puţin un medic veterinar şi un tehnician veterinar. Aceştia se vor ocupa cu evidenţa, supravegherea, asistenţa medicală veterinară, precum şi alte acţiuni care sunt prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară în vigoare. Adăpostul va fi dotat cu mobilier, ladă frigorifică, truse medicale pentru consultaţie şi tratament, hrană etc.

Suplimentarea valorii totale a investiției se justifică, în proiectul de hotărâre, prin „Montarea și punerea în funcțiune a incineratorului donat de Direcția Sanitar Veterinară Alba, care presupune lucrări de extindere a conductei de gaz existente pe o lungime de aproximativ 130 ml; modificări la instalația incintei datorate utilizării gazului metan la centrala termică pe gaz metan și la montarea unui aragaz pentru pregătirea hranei câinilor din spațiul amenajat; protejarea termică a clădirii prinn aplicarea termosistemului la pereți, pardoseală parter, pod și executarea finisajelor (gresie, pardoseli, faianță) conform reglementărilor impuse, în vederea obținerii autorizației sanitare și dotarea cabinetului medical al adăpostului cu un mini necesar de echipamente (dulap ustensile medicale, masă consultații, masă operație, masă instrumentar, calculator PC, instrumente specifice), pentru efectuarea serviciilor medicale, urmând ca, în funcți de activitatea de ecarisaj desfășurată, aceasta să fie dezvoltată”, se mai precizează în proiectul de hotărâre.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax