Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noul administrator special al Fabricii de Arme și UM Cugir, Mihai Nicușor vrea un audit la cele două fabrici. Vezi ce și-a propus

Publicat

Consilierul liberal Mihai Nicușor este noul administrator special al Fabricii de Arme și UM Cugir, iar, în această calitate, are planuri concrete pentru eficientizarea activității celor două instituții. Numit pe această funcție de ministrul Economiei în 7 iunie, acesta va prelua efectiv conducerea spre sfârșitul lunii iulie.

Mihai Nicușor intenționează să demareze un audit care va arăta clar dacă zvonurile care se aud pe tema celor două fabrici sunt sau nu adevărate. Este vorba despre anumite voci care susțin că aprovizionarea fabricilor s-a realizat într-un mod „neortodox”, dar și că ar avea de-a face cu firme-căpușă. Liberalul recunoaște că situația economică a fabricilor nu este deloc bună și susține că acest sector ar fi trebuit tratat cu mai multă confidențialitate. „Nu se dă în presă cât se produce și unde se vinde, este un sector foarte redus, iar orice informație ar putea fi preluată imediat de concurență”, a explicat Mihai Nicușor.

Mihai Nicușor este interesat și de situația angajaților și susține că, în prezent, UM Cugir nu are contracte ferme pentru a acoperi schema de personal: „În acest sens am prelungit o parte din contracte până în 6 august, iar în iulie se va realiza o analiză. Momentan, fabrica se află în concediu, iar următorii pași vor fi stabiliți când vom avea rezultatele auditului”.

Mihai Nicușor nu este străin de situația celor două fabrici. Acesta a activat în urmă cu câțiva ani, ca inginer în cadrul unităților de producție și ca director general al ROMARM.

S-a născut în 5 iulie 1963, la Cugir şi este căsătorit. Este vicepreşedinte BPJ al PNL. A absolvit Institutul Politehnic Cluj-Napoca în 1987, cu diplomă de inginer, la Facultatea de Mecanică, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini. În 1999 a fost doctorand la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi are cursuri postuniversitare şi master la Universitatea Naţională de Apărare “ Carol I“, Colegiul Naţional de Apărare, pentru specializările Securitate şi Apărare Naţională şi “Managementul programelor şi proiectelor de achiziţii”.

În perioada 2007- 2010, a fost director general la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor

Statului şi, între 2007-2009, preşedinte C.A. la CN ROMARM SA, între 2007-2008, la  Daewoo Automobile Craiova SA, între 2007 -2009, la  CN ELECTRICA SA Bucureşti şi între 2005 – 2007, la CN Romtehnica SA. În perioada 2001–2005, a fost director tehnic administrativ la SC „StarTransmission Cugir” SRL (componenta concernului Daimler Benz A.G.), iar în intervalul 199-2001, director de producţie la SC Cugir SA, societate la care a activat din 1987.

Este membru PNL din 1991 şi în perioada 1996 – 2008 a fost consilier local, preşedinte al Comisiei de Buget Finanţe, în 2008 – consilier judeţean CJ Alba şi în acelaşi an, candidat pentru Senatul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mda

    joi, 14.06.2012 at 17:33

    un ***, timpul o va arata….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax