Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Noul an școlar: Precizări privind adeverințele medicale și avizele epidemiologice

Publicat

Luni, 11 septembrie, marchează debutul unui nou an şcolar 2023-2024. Aproape 3 milioane de elevi vor începe cursurile. Cu această ocazie, Ministerul Sănătății aduce clarificări privind obligativitatea elevilor şi preşcolarilor de a prezenta adeverințe medicale sau avize epidemiologice la înscriere.

Cine trebuie să prezinte adeverințe

Potrivit datelor oficiale, doar elevii care se înscriu într-un nou ciclu de învăţământ au nevoie de aceste documente. Concret, acestea sunt solicitate la înscrierea la creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a.

DOCUMENT:  Lista avizelor și adeverințelor medicale necesare la început de an școlar MODELE

„Medicul de familie eliberează aceste documente numai la înscrierea într-un nou ciclu de învățământ,” a transmis Ministerul Sănătății. Prin urmare, toți ceilalți copii nu sunt obligați să prezinte astfel de adeverințe sau avize.

Detalii privind documentația medicală necesară

Pentru a asigura transparență, Ministerul a oferit și o listă cu documentele medicale specifice fiecărei situații:

La creşă/grădiniţă:

E necesară adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate (modelul din Anexa nr. 16.1) împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare (Anexa 16.2), toate eliberate de medicul de familie.

Clasa pregătitoare:

Dacă copilul a frecventat o grădiniţă cu cabinet medical şcolar: se cere fişa medicală și adeverinţă medicală (Anexa nr. 16.3) eliberate de medicul şcolar al grădiniței.

În lipsa unui cabinet medical şcolar la grădiniță: adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate și dovada de vaccinare, eliberate de medicul de familie.

Clasa a IX-a:

Dacă elevul a frecventat o şcoală cu cabinet medical: fişa medicală și adeverinţă medicală (Anexa nr. 16.3), eliberate de medicul școlii.

Fără cabinet medical la școala anterioară: adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate și dovada de vaccinare, eliberate de medicul de familie.

Transfer între unităţi de învăţământ:

Cu cabinet medical la unitatea anterioară: fişa medicală de la unitatea de origine, eliberată de medicul școlar.

Fără cabinet medical: adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate și dovada de vaccinare, eliberate de medicul de familie.

Revenirea din vacanțe:

De asemenea, se subliniază că la revenirea din vacanţe, nu se va solicita niciun aviz epidemiologic, conform Anexei 16, Metodologie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax