Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Noul cimitir de la Alba Iulia, în cartierul Bărăbanț. Lucrările au fost finalizate. Câte locuri de veci sunt disponibile

Publicat

Municipiul Alba Iulia are, din luna iunie, un nou cimitir. Lucrările pentru amenajarea acestuia, în cartierul Bărăbanț, au fost finalizate.

ÎPS Irineu, arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, va oficia vineri o slujbă de binecuvântare în această locație.

Cimitirul a fost amenajat din inițiativa Arhiepiscopiei ortodoxe, pe o suprafață de cinci hectare. Se numește Cimitirul ”Lumina Învierii” și are o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri de veci.

Cimitirul va dispune de capelă, spații administrative și spații destinate serviciilor funerare pentru înmormântarea credincioșilor, potrivit Arhiepiscopiei.

Este organizat cu parcele și locuri pentru morminte delimitate, alei și căi de acces. În noul cimitir vor putea și înmormântați credincioși ortodocși, dar fi creștini de alte confesiuni.

”Noul cimitir eparhial a fost înființat în contextul acut al nevoii locurilor pentru înmormântare, având în vedere faptul că cimitirele din Alba Iulia se apropie de atingerea capacității maxime”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei.

Terenul pentru amenajarea cimitirului a fost achiziționat în 2020, de către Arhiepiscopie. În 2023, a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal de înființare a noului cimitir.

Valoarea investiției a fost estimată la 1.500.000 de lei, cu TVA inclus.

Cimitirul a fost proiectat să aibă acces și din viitoarea centură de nord a municipiului, care va lega DN 1, din giratoriul aflat în zona nodului rutier A10 Alba Iulia Nord, de DN 74, la Șard.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax