Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Noul iPhone cu iOS12, imposibil de ”spart” de agențiile americane. Eșec al unui instrument de decriptare folosit de FBI

avatar

Publicat

telefon

Nici măcar agențiile de securitate americane nu pot trece de sistemele de securitate ale noului iPhone care rulează pe iOS12, de la Apple, este rezultatul unui raport dat publicității de Forbes. Cele mai recente sisteme de operare Apple au împiedicat un antreprenor american, care vinde către agențiile americane federale, către guverne și alte entități, unelte destinate să extragă date de pe iPhone, să își atingă scopul.

Compania ”Grayshift”, un furnizor de tehnologie din Atlanta, co-fondat de un fost inginer Apple, nu a reușit să găsească o modalitate de a accesa datele criptate stocate pe dispozitive iPhone care rulează pe iOS 12, a raportat Forbes. Compania este unul dintre furnizorii agențiilor americane de securitate, inclusiv al FBI.

Raportul a declarat că „GrayKey”, un instrument de cracare a telefonului vândut de companie, nu poate depăși caracteristica de criptare care protejează dispozitivele Apple, care au fost actualizate de la lansarea sistemului de operare în septembrie.

Încercările de accesare a datelor stocate pe dispozitivele iPhone care rulează pe iOS 12 au reușit doar o „extracție parțială” limitată, adică utilizatorii ”GrayKey” au putut accesa numai „fișierele necriptate și unele metadate, cum ar fi dimensiunile fișierelor și structurile de directoare”.

Compania Grayshift a susținut anterior că produsele sale au fost capabile să ocolească caracteristicile de securitate menite să protejeze datele stocate în diviziile mobile, furnizând în mod eficient agențiilor guvernamentale americane, unor guverne, dar și altor clienți, o modalitate de a colecta dovezi digitale stocate pe iPhone confiscate în mod legal, dar protejate prin parolă și inaccesibile.

Sursă: washingtontimes.com

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Eminescu și copiii”: Moment literar-artistic, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

avatar

Publicat

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, elevii și cadrele didactice au format marți, 15 ianuarie, un singur suflet pentru aniversarea a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Emniescu și totodată a 25 de ani de când școala poartă numele patronului său spiritual.  Elevii ciclului gimnazial coordonați de profesorii de limba […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mașină în flăcări pe strada Ionel Pop din Alba Iulia

avatar

Publicat

O mașină a luat foc marți seara, în jurul orei 20.50, pe strada Ionel Pop din Alba Iulia. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU Alba. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială la un incendiu izbucnit la un autoturism în Alba Iulia, a transmis ISU Alba. Urmează să fie stabilită […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

VIDEO: Scene șocante de violență între doi tineri. Elev de liceu din Alba, agresat în plină stradă de un alt adolescent

avatar

Publicat

bagau

Elev bătut pe stradă: Un adolescent de 17 ani din Băgău (județul Alba), elev la un liceu din Ciumbrud, a fost lovit violent de un alt tânăr, în vârstă de 16 ani. Totul ar fi pornit de la o fată. Incidentul s-a produs luni în jurul prânzului, în apropierea unei stații de autobuz din Ciumbrud, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CODUL RUTIER 2019: O nouă situaţie în care poţi rămâne FĂRĂ PERMIS. Ce prevede un proiect MAI

avatar

Publicat

volan

CODUL RUTIER 2019: Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregăteşte modificări în Codul Rutier 2019. Printe acestea, o nouă situaţie în care permisul auto va fi suspendat pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat MAI, prin proiectul de act normativ se propune interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate