Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noul iPhone cu iOS12, imposibil de ”spart” de agențiile americane. Eșec al unui instrument de decriptare folosit de FBI

Publicat

telefon

Nici măcar agențiile de securitate americane nu pot trece de sistemele de securitate ale noului iPhone care rulează pe iOS12, de la Apple, este rezultatul unui raport dat publicității de Forbes. Cele mai recente sisteme de operare Apple au împiedicat un antreprenor american, care vinde către agențiile americane federale, către guverne și alte entități, unelte destinate să extragă date de pe iPhone, să își atingă scopul.

Compania ”Grayshift”, un furnizor de tehnologie din Atlanta, co-fondat de un fost inginer Apple, nu a reușit să găsească o modalitate de a accesa datele criptate stocate pe dispozitive iPhone care rulează pe iOS 12, a raportat Forbes. Compania este unul dintre furnizorii agențiilor americane de securitate, inclusiv al FBI.

Raportul a declarat că „GrayKey”, un instrument de cracare a telefonului vândut de companie, nu poate depăși caracteristica de criptare care protejează dispozitivele Apple, care au fost actualizate de la lansarea sistemului de operare în septembrie.

Încercările de accesare a datelor stocate pe dispozitivele iPhone care rulează pe iOS 12 au reușit doar o „extracție parțială” limitată, adică utilizatorii ”GrayKey” au putut accesa numai „fișierele necriptate și unele metadate, cum ar fi dimensiunile fișierelor și structurile de directoare”.

Compania Grayshift a susținut anterior că produsele sale au fost capabile să ocolească caracteristicile de securitate menite să protejeze datele stocate în diviziile mobile, furnizând în mod eficient agențiilor guvernamentale americane, unor guverne, dar și altor clienți, o modalitate de a colecta dovezi digitale stocate pe iPhone confiscate în mod legal, dar protejate prin parolă și inaccesibile.

Sursă: washingtontimes.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax