Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Noul iPhone cu iOS12, imposibil de ”spart” de agențiile americane. Eșec al unui instrument de decriptare folosit de FBI

Publicat

telefon

Nici măcar agențiile de securitate americane nu pot trece de sistemele de securitate ale noului iPhone care rulează pe iOS12, de la Apple, este rezultatul unui raport dat publicității de Forbes. Cele mai recente sisteme de operare Apple au împiedicat un antreprenor american, care vinde către agențiile americane federale, către guverne și alte entități, unelte destinate să extragă date de pe iPhone, să își atingă scopul.

Compania ”Grayshift”, un furnizor de tehnologie din Atlanta, co-fondat de un fost inginer Apple, nu a reușit să găsească o modalitate de a accesa datele criptate stocate pe dispozitive iPhone care rulează pe iOS 12, a raportat Forbes. Compania este unul dintre furnizorii agențiilor americane de securitate, inclusiv al FBI.

Raportul a declarat că „GrayKey”, un instrument de cracare a telefonului vândut de companie, nu poate depăși caracteristica de criptare care protejează dispozitivele Apple, care au fost actualizate de la lansarea sistemului de operare în septembrie.

Încercările de accesare a datelor stocate pe dispozitivele iPhone care rulează pe iOS 12 au reușit doar o „extracție parțială” limitată, adică utilizatorii ”GrayKey” au putut accesa numai „fișierele necriptate și unele metadate, cum ar fi dimensiunile fișierelor și structurile de directoare”.

Compania Grayshift a susținut anterior că produsele sale au fost capabile să ocolească caracteristicile de securitate menite să protejeze datele stocate în diviziile mobile, furnizând în mod eficient agențiilor guvernamentale americane, unor guverne, dar și altor clienți, o modalitate de a colecta dovezi digitale stocate pe iPhone confiscate în mod legal, dar protejate prin parolă și inaccesibile.

Sursă: washingtontimes.com


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

BLAJ

Bătrân din Blaj cercetat pentru act sexual cu un minor, tâlhărit chiar de tânărul cu care a avut raporturi intime

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un bătrân de 80 de ani din Blaj s-a ales cu dosar penal pentru act sexual cu un minor, după ce a reclamat la poliție că a fost tâlhărit chiar de tânărul de 16 ani pe care îl chemase pentru a întreține raporturi sexuale. Minorului în cauza i-a fost întocmit dosar penal deoarece l-a agresat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ÎNSCRIERI la şcoală 2019: Astăzi, ultima zi de completare a cererilor, în prima etapă. Situaţia din judeţul Alba

Publicat

clasa pregatitoare

Vineri, 22 martie, este ultima zi în care părinţii mai pot completa, online sau la unitatea de învățământ, cererile-tip, în prima etapă de înscriere a copiilor la şcoală în anul de învăţământ 2019-2020. Potrivit celei mai recente situaţii publicate de Ministerul Educaţiei, în judeţul Alba au fost înregistrate peste 2000 de cereri. Vineri, 29 martie, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Undă verde în procesul hoților care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje din Alba. A fost admis rechizitoriul

Publicat

spargere gota

Judecarea celor patru bărbați care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje și au furat furat bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei, va începe în curând. Doi dintre cei patru inculpați au atacat în instanță cum au fost administrate probele din dosar, de către procurori, dar Tribunalul Alba le-a respins cererea. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Anunţ pentru proprietarii de imobile ce vor fi expropriate pe traseul Autostrăzii Sebeş-Turda, lot II

Publicat

primaria aiud

Titularii drepturilor asupra imobilelor supuse exproprierii pe tronsonul Autostrăzii Sebeş-Turda lot 2 vor fi convocaţi începând cu data de 29 martie în fața unei comisii de analiză a cererilor depuse de către aceștia. „Având în vedere prevederile Legii nr. 255/2010 precum și normele de punere în aplicare a acesteia, dar și faptul că în prezent […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate