Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Noul iPhone cu iOS12, imposibil de ”spart” de agențiile americane. Eșec al unui instrument de decriptare folosit de FBI

avatar

Publicat

Publicitate
telefon

Nici măcar agențiile de securitate americane nu pot trece de sistemele de securitate ale noului iPhone care rulează pe iOS12, de la Apple, este rezultatul unui raport dat publicității de Forbes. Cele mai recente sisteme de operare Apple au împiedicat un antreprenor american, care vinde către agențiile americane federale, către guverne și alte entități, unelte destinate să extragă date de pe iPhone, să își atingă scopul.

Compania ”Grayshift”, un furnizor de tehnologie din Atlanta, co-fondat de un fost inginer Apple, nu a reușit să găsească o modalitate de a accesa datele criptate stocate pe dispozitive iPhone care rulează pe iOS 12, a raportat Forbes. Compania este unul dintre furnizorii agențiilor americane de securitate, inclusiv al FBI.

Raportul a declarat că „GrayKey”, un instrument de cracare a telefonului vândut de companie, nu poate depăși caracteristica de criptare care protejează dispozitivele Apple, care au fost actualizate de la lansarea sistemului de operare în septembrie.

Încercările de accesare a datelor stocate pe dispozitivele iPhone care rulează pe iOS 12 au reușit doar o „extracție parțială” limitată, adică utilizatorii ”GrayKey” au putut accesa numai „fișierele necriptate și unele metadate, cum ar fi dimensiunile fișierelor și structurile de directoare”.

Compania Grayshift a susținut anterior că produsele sale au fost capabile să ocolească caracteristicile de securitate menite să protejeze datele stocate în diviziile mobile, furnizând în mod eficient agențiilor guvernamentale americane, unor guverne, dar și altor clienți, o modalitate de a colecta dovezi digitale stocate pe iPhone confiscate în mod legal, dar protejate prin parolă și inaccesibile.

Sursă: washingtontimes.com

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier pe DN 7, la ieșirea din Vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. TRAFIC ÎNGREUNAT

avatar

Publicat

politie noaptea

Două persoane au fost rănite ușor în urma unui accident rutier petrecut luni seară pe DN 7 în zona intersecției cu DJ 107 C, la ieșirea din vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. În urma evenimentului rutier traficul în zonă este îngreunat. Un accident rutier s-a petrecut luni seară în jurul orei 17:45 pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de 1 Decembrie. Condiţii meteo în Transilvania şi la munte în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 19 noiembrie – 2 decembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se răceşte până în 24 noiembrie, apoi se încălzeşte până în 27 noiembrie, temperaturile urmând să scadă din nou din 28 noiembrie. Noi şanse de precipitaţii vor fi în zilele de 20, 21, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 300.000 de lei pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia

avatar

Publicat

Mai bine de 62.000 de euro va plăti Primăria Alba Iulia pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia. Licitația pentru acest serviciu a fost câștigată de ADDA CONSTRUCT SRL, o firmă din Alba Iulia.Valoarea contractului este de 292.500 de lei și presupune lucrări de curățare și protecție […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziţie a fotografului de război Costică Acsinte, la Alba Iulia. Portrete de militari şi viaţa în anii `30-68

avatar

Publicat

ACSINTE.100, expoziția cu fotografii de la începutul secolului 20, din colecția personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi deschisă publicului la Casa Forum din Alba Iulia, în perioada 22 – 25 noiembrie.Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, semnate de Costică Acsinte, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate