Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noul ministru al Dezvoltării, de acord cu unificarea unor județe și comasarea unor UAT-uri

Publicat

Noul ministru al Dezvoltării, liberalul Adrian Veștea, a vorbit despre unificarea unor județe, care poate începe, spune el, cu pași mai mici, chiar din acest mandat al său, în Guvernul Ciolacu.

„Dacă se vrea o strategie în sensul reorganizării administrativ teritoriale, eu îmi voi aduce tot aportul, să creem premize ca viitorul guvern să poată pună în aplicare comasarea unor unități administrativ teritoriale”, a spus Adrian Veștea, într-0 emisiune la Digi24.

„Eu am spus mereu că ar fi mult mai bună capacitatea administrativă în cazul comasării unor UAT-uri, respectiv a unor județe din regiunile de dezvoltare, pentru a putea gândi și implementa proiecte strategice pe termen lung.

De altfel, noi la nivelul regiunii Centru am implementat proiecte în asociere cu județele învecinate… Sunt foarte multe astfel de proiecte de investiții derulate în parteneriate între județe.

Dar reorganizarea juridică nu se poate face într-un an. Polonia a reușit, poate fi un model de succes, însă Franța a aplicat foarte multe referendumuri și nu a reușit să aplice comasarea unor UAT-uri”, a spus Veștea, citat de G4Media.ro.

Veștea a ajuns ministru din fotoliul de președinte al Consiliului Județean Brașov.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax