Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noul ministru al Educației, Remus Pricopie, propune mai multe ore de sport pentru elevii din ciclul primar. Vezi noul plan cadru pentru clasele I-IV

Publicat

Noul ministru al Educației, Pemus Pricopie, propune ca elevii din clasele pregătitoare, I şi a II-a, să aibă două ore de „Educaţie fizică” şi alte două ore de „Muzică şi mişcare”, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei până pe 19 februarie. Elevii claselor a III-a şi a IV-a vor avea în total trei ore de sport, două ore de ”Educaţie fizică” şi o oră de „Joc şi mişcare”.

În proiect se mai prevede că profesorii trebuie să acopere în orele de predare şi evaluare 75% din programa şcolară, restul de 25% din timp este lăsat la dispoziţia cadrului didactic.

Acelaşi document mai arată că, „în funcţie de caracteristicile elevilor şi de strategia şcolii din care face parte, profesorul decide dacă procentul de 25% din timpul alocat disciplinei/domeniului de studiu este folosit pentru învăţare remedială, în cazul copiilor cu probleme speciale, pentru consolidarea cunoştinţelor sau pentru stimularea elevilor capabili de performanţe superioare, conform unor planuri individuale de învăţare elaborate pentru fiecare elev”.

Proiectul este supus unei dezbateri publice, așa că toți cei care au observații și propuneri, pot să le trimită într-un formular de consultare, AICI.

Pentru mai multe informații, citiți Planul cadru emis în 13 februarie 2013

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax