Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noul plafon de impozitare a pensiilor a fost aprobat de Parlament. Data de la care va intra în vigoare

Publicat

Noul plafon de impozitare a pensiilor a fost aprobat de Parlament. Acesta se va aplica începând cu 1 octombrie.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege prin care se majorează plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile. Acesta crește de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Proiectul a fost adoptat cu 277 de voturi „pentru” şi 3 abţineri, potrivit Agerpres.

„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei. Aceste prevederi intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024 şi se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024”, se arată în proiect.

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Crește plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate

Din septembrie, plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă creşte de la 1.830 la 2.020 lei.

„Această majorare se efectuează avându-se în vedere că prin punerea în aplicare a reformei sistemului de pensii prevăzută de Legea nr. 360/2023 un număr semnificativ de pensionari beneficiază de creşteri ale cuantumului pensiei, în unele cazuri depăşindu-se vechiul plafon până la care se acordau medicamente compensate 90%”, a anunțat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Potrivit sursei citate, de programul de compensare cu 90% a medicamentelor de pe Sublista B2 vor putea beneficia peste 2,3 milioane de persoane cu pensii sub 2.020 lei.

„Tot ca şi până acum, în stabilirea dreptului la compensarea cu 90% a medicamentelor nu se iau în calcul eventualele alte venituri realizate de beneficiari, în afara celor din pensii şi din indemnizaţiile sociale pentru pensionari”, precizează CNAS.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate