Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noul prefect de Alba- apolitic, dar, de bază la partid: Pe vremea când era subprefect, Cornel Murg era abonat permanent la acțiunile electorale ale PSD

Publicat


psd murg (2) Schimbarea fostului prefect, Gheorghe Feneşer, din funcţie nu a mirat pe nimeni, însă marea surpriză a fost în momentul în care în locul său a fost anunțat fostul suprefect, Cornel Murg. Nu de alta, dar, potrivit purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, schimbările au fost facute după ce” tehnocratii” au analizat situația din teritoriu și mai ales dorintele prefecților de se implica sau nu politic în campania electorală.

Ori Cornel Murg este departe de a fi un tehnocrat sau apolitic. Fost președinte PSD Cugir, acesta a fost prezent în campania electorală chiar și în momentul în care își exercita funcția de subprefect, deci nu trebuia să aibă parti-pris-uri politice. Ba chiar și la învestitură l-a avut alături pe „șeful” PSD-ului în Alba, Ioan Dîrzu, și nu numai.

Guvernul a demis în urmă cu mai puțin de o săptămână un „lot” de 9 subprefecți. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţa schimbări semnificative la nivelul prefeccturilor, după ce Executivul a analizat capacitatea de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală.

DSC_0329 De aici se trage concluzia că noul guvern de tehnocrați își dorea ca oamenii care îi reprezintă în teritoriu să fie, dacă nu apolitici, măcar „decenți” atunci când vine vorba de susținerea unui partid.

Nu se știe cum s-a făcut împărțeala, cert este că la Alba ne-am trezit cu un prefect implicat cu totul în PSD.

Nu de puține ori, Cornel Murg, la acea vreme subprefect, a fost „arătat cu degetul” la diferite evenimente sau campanii ale PSD.

Chiar și în momentul în care și-a depus jurământul de investitură, l-a avut la dreapta sa pe deputatul PSD, Ioan Dîrzu.
De la eveniment nu au lipsit consilierii PSD.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Cornel Murg a preluat OFICIAL funcţia de prefect al judeţului Alba

DSCN0290 În anul 2014, când acesta era subprefect al județului, a fost văzut la o acțiune electorală alături de PSD, la Cugir.

Cornel Murg (64 de ani) a fost subprefect de Alba din 2012 (pe vremea când prefect era actualul deputat PNL Dan Simedru). Anterior, a fost preşedinte PSD Cugir, consilier judeţean şi a mai prins un alt mandat de subprefect, în 2009.

Din CV-ul publicat pe site-ul Prefecturii Alba rezultă că prefectul Cornel Murg este un foarte bun vorbitor de limba rusă, atât la „înţelegere”, cât şi la „vorbire” şi „scriere”. Acesta susţine şi faptul că se descurcă „satisfăcător” în limba engleză.

11329936_968339119873071_8362072482197677343_n Murg este licenţiat în inginerie managerială şi tehnologică, din anul 2000, al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca. Tot la această instituţie de învăţământ superior a finalizat studiile de masterat privind tehnologiile moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice şi compozite.

Are 2 brevete de invenţie, a fost angajat la Uzina Mecanică Cugir, preşedinte la SOCOM Cugir şi viceprimar al oraşului Cugir (2000-2004). A fost coordonator a 4 proiecte cu finanţare nerambursabilă Phare. În perioada 1994-2000, a fost consilier local în cadrul CL Cugir, din 2004 devenind membru al Comisiei de Urbanism al acestui for.

În perioada 1988 – 2000, a fost preşedinte al Societăţii Cooperatiste Meşteşugăreşti „Şurianu”, iar în perioada 1969 – 1988, a lucrat la Uzina Mecanică Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate