Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noul preşedinte al Senatului, după destituirea lui Geoană: Vasile Blaga a câştigat funcţia cu 69 de voturi

Publicat

Revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, după excluderea acestuia din PSD, partidul căruia i-a revenit această funcţie a determinat organizarea votului în plen pentru alegerea altui reprezentant în poziţia amintită a camerei legislative. Prin vot secret, a fost ales, luni, preşedinte al Senatului, Vasile Blaga, reprezentant PDL, care a întrunit 69 dintre preferinţele senatorilor.

Contracandidatul pentru funcţia cea mai înaltă în Senat a fost Titus Corlăţean, din partea USL. Acesta a pierdut funcţia, obţinând doar 63 de voturi valabile. PSD pierde astfel conducerea Senatului.

Senatorii USL au susţinut că funcţia de preşedinte al Senatului revine, din oficiu, Opoziţiei. Crin Antonescu a declarat că, „indiferent dacă au sau nu candidat, să le spunem că, în interpretarea noastră, şi nu e vorba de o mare interpretare, cam scrie negru pe alb, sigurul care are dreptul să facă propuneri este grupul senatorial al PSD. Toţi senatorii PSD, PNL şi PC îi vor acorda votul domnului senator Titus Corlăţean, numărăm şi vedem”, a informat realitatea.net.

PDL şi UDMR au susţinut candidatura senatorului Vasile Blaga. Fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană nu a participat la vot, mulţumind colegilor pentru colaborarea din timpul perioadei în care a deţinut funcţia din forul legislativ. Precizăm că Geoană a depus contestaţie la Curtea Constituţională a României privind modul în care a fost destituit din funcţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax