Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noul primar, Gabriel Pleșa, despre o posibilă alianță cu PSD sau cu PNL pentru majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

Gabriel Pleșa a susținut, joi, prima conferință de presă după câștigarea funcției de primar al municipiului Alba Iulia.

Subiectul principal îl reprezintă consultarea publică pe care USR PLUS o va face în stradă, printre cetățeni, pentru a decide cu cine va face majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia: ori cu PNL ori cu PSD.

Întrebat de reporterul alba24.ro dacă, după consultare și negocieri, vor decide să facă o alianță cu PNL, iar liberalii îl vor propune ca viceprimar pe Voicu Paul, va accepta propunerea și colabora cu acesta noul primar, Gabriel Pleșa a declarat:

”Vreau să vă spun următorul lucru, nu aș vrea să fac speculații pe această temă. Aș vrea să spun despre acest lucru după ce se va decide majoritatea. Dacă va fi cu PNL, vom lua o decizie în echipă, decizia dacă o să acceptăm o propunere din partea PNL.

Voicu Paul a primit un vot de sancțiune din partea cetățenilor

Din punctul meu de vedere eu voi lucra categoric cu oricine vrea să vină să se pună în slujba orașului. Doar că trebuie să spun că, în urmă cu trei zile, oamenii au dat un vot de sancțiune, un vot de sancțiune împotriva vechii administrații, iar Voicu Paul a fost în centrul acestui vot de sancțiune și vom ține cont de acest lucru”, a declarat Gabriel Pleșa.

O posibilă alianță cu PSD

Gabriel Pleșa a fost singurul politician din Alba care, în urmă cu patru ani, a ieșit în stradă și a protestat împotriva Ordonanței 13, propusă de guvernarea PSD.

Noul primar a fost întrebat de reporterul alba24.ro, dacă ar urma să facă o alianță în Consiliul Local cu social-democrații, cum va fi văzut acest fapt de alegătorii USR PLUS, în condițiile în care adversarul politic al formațiunii este PSD.

”Asta s-a întâmplat acum patru ani (n.r. Ordonanța 13 și protestul la care a participat Gabriel Pleșa), atunci exista un PSD cu atacuri la justiție. Acum este o altă perioadă, până la urmă nu poți să judeci PSD de acum sau pe cei din Alba Iulia cu ce s-a întâmplat acum patru ani. Într-adevăr, doctrinar și nu numai, alianța USR PLUS a fost și este adversara PSD.

Însă datorită faptului că nu putem face o singuri o majoritate în Consiliul Local, și această variantă, dacă lumea ne va arăta acest lucru, trecem peste orgolii politice, trecem peste orice pentru oraș”, spune Pleșa.

De asemenea, Gabriel Pleșa a fost întrebat dacă de la București vor veni instrucțiuni clare care să le interzică o alianță cu PSD; acesta a spus că cei de la conducerea națională a alianței USR PLUS lasă la decizia filialelor, deoarece se respectă autonomia locală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pisi

    joi, 01.10.2020 at 14:43

    PSD e un partid toxic și nereformabil indiferent cine sau ce vor afișa ca persoană sau obiect desemnat drept nou (nouă) integru(ă) frumos mirositor etc… Locul lui e în lada de gunoi a istoriei. Atât. Dacă se încearcă acum recuperarea deșeurilor din PSD într-o echipă, oricare ar fi ea, fie și de fotbal sau șeptic, fiți siguri că aia e sortită eșecului. Singurii spre care ar trebui să vă îndreptați ar fi cei din PNL. Dar și aici, ca și în USR-PLUS, există mari orgolii de cine a aprins primul lumina sau a stins-o, după caz. Deci dacă se ajunge la „trădători”și „execuții” cum nefericit ieșea Hava la declarații,în ziua votului, și apoi Roman după, atunci restul e spectacol de circ cu dăulituri și pocnitori. Poate că nu sunt singurul care îndeamnă la o abordare calmă și serioasă a „cestiunii”. Locuitorii acestui oraș merită altceva decât iarmaroc politic. Ajunge. Orașul, și locuitorii lui, s-au schimbat. Hava și alții alături de el au făcut orașul să arate mult mai prietenos și civilizat decât târgul ăla cenușiu și prăfuit de „dinainte”. A fost meritul lui și poate că unii nu vor uita asta. Acum ar fi bine ca vanitățile și orgoliile multora să fie strunite.

  2. pilu

    joi, 01.10.2020 at 17:56

    Tanti PISI (asta in cazul ca esti ceva de genul feminin) ai spus bine pe la inceput dar la sfarsit te-ai tradat lamentabil Esti tot cu Stalin in suflet. Si asta e parsiv rau. Sforile, ca si afacerile tot in mana lui sunt, si daca cineva va incerca sa nu-i faca pe plac, va avea metodele stiute sa revina. Deci, or fi PSD-istii cum sunt, dar o mana de ajutor pentru USR nu vad cum n-ar da (impotriva rapacelui PNL, adica PDL). Iti dai seama ce urmeaza dupa declaratiile din ziua votului ? Parerea mea, in Alba Iulia astia trebuie inlaturati ( ca nu-s PNL).

  3. HH

    joi, 01.10.2020 at 20:19

    Categoric cu PSD, în Alba Iulia PDL este partidul toxic, cel care a acaparat administrația locală subordonand-o partidului, au politizat tot s-a comportat abuziv, pesedeul local a fost total inofensiv !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax