Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noul sediu al Tribunalului Alba, scos la licitație în anul centenarului. CNIR va întocmi caietul de sarcini

Publicat

Execuţia noului sediul al Tribunalului Alba va fi scoasă la licitaţie de către Compania Naţională de Investiţii din România în anul Centenarului, 2018. În ultimii trei ani s-au parcurs doar etape tehnice la nivelul Ministerului Justiţiei.

În raportul de bilanț pentru anul trecut al Tribunalului Alba, se precizează că instituția a trimis încă de acum trei ani, Companiei Naţionale de Investiţii, toate documentele necesare demarării procedurilor de achiziţie pentru întocmirea Studiilor de prefezebilitate, fezabilitate, proiectare şi execuţie.

La solicitarea Ministerului Justiţiei nu s-au demarat aceste proceduri, acestea urmând a fi continuate după elaborarea de către Minister a unei Teme de proiectare cadru. În anul 2017 Ministerul Justiţiei a finalizat «Tema cadru pentru proiectarea instanţelor», iar în baza acesteia, Tribunalul Alba a întocmit şi înaintat Ministerului Justiţiei o «Notă conceptuală” şi o ”Temă de proiectare». Documentul a fost avizat în Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Justiţiei, susţin reprezentanţii instanţei de judecată din Alba Iulia în documentul citat.

Următorul pas pe care trebuie să-l facă acum CNAIR este caietul de sarcini şi apoi să demareze procedura pentru licitaţia şi execuţia sediului nou al Tribunalului Alba.

Clădirea va fi ridicată pe un teren în surapfaţă de 14.818 mp, situat pe str. Târgului, pus la dispoziţie în 2014 de către Consiliul local Alba Iulia.

Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia ocupă în prezent parterul, mezaninul şi etajul întâi al clădirii situate în Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 24, a cărei suprafaţă totală desfăşurată este de 2.800 mp. Etajul 2 şi mansarda clădirii sunt ocupate de Parchetele de pe lângă aceste instanţe. Spaţiul ocupat la ora actuală de Tribunal si Judecătorie este  insuficient, o persoană având la dispoziţia circa cinci metri pătraţi suprafaţă de birou.

Planul Urbanistic Zonal prevede construcția Tribualului în continuarea cartierului Anghel Saligny.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Me

    sâmbătă, 17.02.2018 at 09:14

    Bravo Romania, am construit spitale pentru copii și bolnavii noștri…tribunal nou mai lipsea!
    Ba’ ba nenorociti și cinici mai sunt unii…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax