Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Noul vicepreşedinte ANSVSA, numit în funcţie de premierul Grindeanu, a fost trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită

Publicat

grindeanu În funcţia de vicepreşedinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost numită Ionica Sfetcu, decizia aparţinând premierului Sorin Grindeanu.

Ionica Sfetcu a fost inspector în cadrul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București, poziție din care a fost trimisă în judecată de DNA în 2015 pentru că, alături de mai mulți colegi, încasa șpăgi de la supermaketuri, potrivit Ziare.com.

DNA o acuză pe Ionica Sfetcu de luare de mită în 19 ocazii diferite.

„În perioada 2008 – iunie 2010, inculpaţii Hofman (fosta Iancu) Andreea – Vicenția, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Drăghici Elena, Stanciu Ciprian – Ştefăniţă, Mitrana Aurica, Păuna Aida – Gabriela, Sfetcu Ionica şi Dulgheriu Maria, în calitate de inspectori la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare efectuate sau în afară acestor controale, dar în legătură cu funcţia şi îndatoririle de serviciu, au pretins şi au primit bani şi bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din ţară sau alţi agenţi economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuţiile de serviciu”, potrivit DNA.

Dosarul se află pe rol la Tribunalul Bucureşti, iar pe 7 martie are un nou termen de judecată.

UPDATE: Guvernul României a comunicat joi dimineaţa, că premierul a decis să revocarea din funcţie a vicepreşedintelui ANSVSA.

„Premierul Sorin Grindeanu a semnat astăzi decizia de eliberare din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a doamnei Ionica Sfetcu. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se arată în comunicatul de presă al Executivului.

surse: digi24.ro, gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax