Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noutăţi de la DGFP Alba la început de an. Marţi, termen pentru unele obligaţii fiscale

Publicat

La început de an, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba informează contribuabilii despre normele de venit net aprobate pentru anul 2012, dar şi despre conţinutul Formularului 300 “Decont de taxă pe valoarea adăugată”. De asemenea, marţi, 10 ianuarie este termenul final pentru depunerea la Fisc a Declaraţiei de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoanele juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, Formular 010 şi a Declaraţiei de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, Formular 070.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba informează contribuabilii că până marti, 10 ianuarie a.c., inclusiv, trebuie să depună la Fisc, după caz:

Declaraţia de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoanele juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, Formular 010. Se depune de către persoanele juridice, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire (35.000 euro, la cursul BNR de la data aderării la Uniunea Europeană – 3,3817 lei).

Declaraţia de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, Formular 070. Se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire (35.000 euro, la cursul BNR de la data aderării la Uniunea Europeană – 3,3817 lei).

Norme de venit pentru anul fiscal 2012

DGFP Alba anunţă contribuabilii care realizează venituri din activităţile independente înscrise în nomenclatorul aprobat prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 2.875/2011 că a adoptat Decizia privind aprobarea normelor de venit net pentru anul 2012, pentru judeţul Alba.

Cei interesaţi pot consulta normele de venit pentru anul 2012 fie direct, la sediul DGFP Alba, din municipiul Alba Iulia, str. Primăverii nr.10, fie la sediile administraţiilor finanţelor publice municipale şi orăşeneşti. De asemenea, normele au fost afişate şi pe portalul ANAF: www.anaf.ro, în spaţiul destinat DGFP Alba, la categoria Informaţii publice, subcategoria Norme de venit.

Un nou formular pentru Decontul de TVA

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1/03.01.2011, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3665/22.12.2011 pentru aprobarea modelului şi conţinutului Formularului 300 “Decont de taxă pe valoarea adăugată”
Noul formular se utilizează începând cu declararea obligaţiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2012.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectuează în perioada de raportare numai operaţiuni în interiorul ţării pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea căsuţei corespunzătoare din programul de asistenţă pus la dispoziţie pe website-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, secţiunea Formulare fiscale, din prima pagină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax