Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți fiscale în 2021: Preţuri mai mici pentru locuinţe şi alocaţii majorate cu 20%. Ce surprize aduce noul an


Publicat

Noul an vine cu veşti bune pentru cei care vor să facă achiziții în imobiliare, alocațiile cresc cu 20%, iar familiile care adoptă copii vor primi indemnizații pentru fiecare copil adoptat.

Românii care vor să cumpere o locuinţă frumoasă pentru familie, acum o pot face cu bani mai puţini.

Guvernul României tocmai a oferit oportunitatea de a cumpăra apartamentul mult visat prin reducerea TVA-ului cu 5%.

Cu toate acestea, însă, experţii sunt de părere că măsura este una discutabilă întrucât sectorul construcţiilor nu necesită stimuli suplimenatri, iar această modificare nu produce mari schimbări.

„Modificarea plafonului valoric pentru locuinţele noi la care se aplică un TVA redus este o măsură discutabilă. Aceasta aparent sprijină sectorul construcţiilor pe termen foarte scurt. De asemenea, şi consumatorii pot fi afectaţi.

Dacă dezvoltatorii imobiliari nu îşi măresc substanţial marjele de profit, pe termen lung riscul asociat creditului achiziţionării de locuinţe ar putea creşte. Din punct de vedere fiscal, aceste măsuri erodează baza de impozitare şi ar trebui să fie revizuite”, a declarat economistul Laurian Lungu, pentru Aleph News.

Elevii se pot bucura de o alocaţie mai mare întrucât Guvernul a descis să le majoreze cu 20% deşi iniţial acestea trebuiau să crească cu 40%. Laurian Lungu precizează în ce condiţii alocaţiile pot ajunge la rezultatul din urmă.

„Majorarea în etape a alocaţiilor este o decizie condiţionată de constrângerile bugetare curente. În scenariul în care economia îşi revine, încasările mai mari de la buget vor putea finanţa şi creşterea alocaţiilor conform legii undeva după a doua parte a anului”, explică economistul.

Părinţii care vor să ajute un suflet şi să-l adopte vor scăpa de birocraţia anterioară.

Legiutorul a decis să simplifice acest proces prin introducerea unor stimulente fiscale în cazul unor categorii de adopţie, a renunţat la legalizarea unor anumite înscrisuri şi a acordat o sumă de bani fixă pentru tratarea unor probleme medicale. Printre altele, valabilitatea atestatului care asigură faptul că o persoană/familie este capabilă să adopte a fost majorată.

„Modificările introduse prin noua lege creează premisele necesare pentru ca familiile care doresc să adopte un copil să parcurgă o procedură mai simplă. Sunt reglementate şi stimulente financiare.

Cei care decid să adopte vor beneficia de o indemnizaţie lunară pentru fiecare copil adoptat din partea statului. De această indemnizaţie pot beneficia doar familiile/persoanele adoptatoare.

Pentru a beneficia de acest stimul fiscal copilul trebuie să aibă vârsta între 3 şi 6 ani ori să fie încadrat la un grad de handicap uşor sau mediu sau să facă parte dintr-un grup de 2 fraţi adoptabili împreună.

Legiuitorul a înţeles miza pe plan social. Obţinerea atestatului de persoană/familie aptă să adopte are un termen de 5 ani. Anterior, ter Obţinerea acestuia este o etapă obligatorie în prcesul de adopţie.

Sunt luate în considerare personalitatea şi sănătatea adoptatorului sau familiei adoptatoare, condiţiile de locuit, aptitudinea de creştere şi educare a unui copil.

De asemenea obligativitatea legalizării certificatelor de naştere/de căsătorie care urmau să fie anexate cererii de încuviinţare a adopţiei a fost eliminată.

Un alt stimulent deosebit de important este suma fixă de 1.500 de lei/an, destinată asigurării unor servicii de recuperare/reabilitare medicală. Necesitatea lor trebuie stabilită de un medic, psiholog sau asistent social.

sursa: MediafaxȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

FOTO: Campania de vaccinare anti-COVID la Aiud, faza a doua. Prima persoană imunizată, o femeie de 62 de ani

Publicat

Prima persoană vaccinată anti-COVID la Aiud, în a doua fază a campaniei naționale, a fost o femeie de 62 de ani. Luni, la Aiud, mai sunt programate 60 de persoane.

”Astăzi a început la Aiud cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Primul aiudean vaccinat în cadrul celei de-a doua etape a fost doamna D. Edita în vârstă de 62 de ani, iar astăzi mai sunt programate 60 de persoane”, a anunțat Primăria Aiud.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

Centrul de vaccinare de la Aiud a fost organizat în sala de sport de pe strada Tribun Tudoran și funcționează în baza autorizației sanitare primite din partea Direcției de Sănătate Publică Alba.

sursă foto: Primăria Municipiului Aiud (Facebook)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Cum treci râul Arieș cu un Duster, iarna, cu apa până la faruri. Experimentul unui albaiulian

Publicat

Un albaiulian s-a încumetat recent să treacă râul Arieș cu mașina, prin apă, în condiții de iarnă și cu gheață ”la mal”. Și pentru că are încredere în Dacia Duster pe care o are și în îndemânarea sa la volan, experimentul nu i-a pus mari probleme.

Imaginile transmise de cititorul Alba24 sunt din zona Gârda de Sus, spre satul Snide (69 de locuitori). Oamenii pot trece Arieșul pe acolo doar pe jos, pe o pune suspendată, lată de doar de o jumătate de metru, dacă nu au vreun vehicul motorizat cu garda la sol mai mare și puțin curaj.

Dusterul s-a descurcat destul de bine prin apa rece ca gheața ce îi ajungea până la faruri, după cum ne-a spus cititorul Alba24.

”Este cea mai cinstită  mașină pe care am dat banii vreodată. Nu promite mai mult decât oferă. Sunt foarte mulțumit”, spune albaiulianul despre Dusterul diesel de 1,5 și 110 cp, 4×4.

Imaginile sunt din ianuarie 2020, însă și anul acesta albaiulianul a testat Dusterul, în condiții similare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva până miercuri. Tronsoanele vizate

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, de astăzi, 18 ianuarie, până miercuri, 20 ianuarie, se vor efectua lucrări de reparații la partea carosabilă după pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva.

Tronsonul km 255+800 – 259: restricționate prima sau a doua bandă, în funcție de lucrare, pe sensul de deplasare Sibiu – Sebeș, pe raza localității Cristian, jud. Sibiu, în vederea efectuării de lucrări reparații carosabil.

La km 356, sensul de deplasare Deva – Sibiu, în zona Simeria,  județul Hunedoara,  restricționate banda de urgență si prima bandă, pentru lucrări reparație rost dilatație.

Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcției de deplasare și să crească distanța de siguranță între vehicule.

sursă: politiaromana.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE STS: Platforma pentru programări la vaccinare anti-COVID, indisponibilă luni dimineața, din cauza unor probleme tehnice

Publicat

Platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a fost disponibilă, luni dimineața, în urma unor probleme tehnice, a informat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

UPDATE, ora 10.40: „Platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiştii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări. Aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare”, precizează STS.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat pentru AGERPRES că luni dimineaţă, când platforma pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a funcţionat, datele au fost introduse manual.

Potrivit ei, până la ora 10,00, în centrul de la Institut era programate 80 de persoane, existând probleme şi cu duble programări: în sistemul informatic şi la telefon.

Știrea inițială

STS a precizat că, în urma analizei tehnice, s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări (RENV) furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.

Managerul Institutului Marius Nasta din București, dr. Beatrice Mahler, a explicat la Digi24, că în centrul de aici numărul de programări este dublu față de normal, pentru că sunt programările din platformă care au fost dublate de cele făcute prin call center.

„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineaţă”, afirmă STS.

Potrivit sursei citate, echipa de dezvoltare a platformei lucrează în prezent astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

STS precizează că va reveni cu informaţii de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public.

surse: agerpres.ro, digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate