Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăţi în Codul Fiscal: Consiliile locale pot acorda scutire de la plata impozitului pe teren pentru proprietarii de terenuri degradate sau poluate

Publicat

taxe-impozite

Consiliile locale pot acorda scutire de la plata impozitului pe teren pentru proprietarii de terenuri degradate sau poluate neincluse în perimetrul de ameliorare, la solicitarea acestora, cu avizul favorabil al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Această prevedere se aplică de la 1 ianuarie 2014, potrivit Legii 262/2013, de completare a Codului Fiscal, publicată în Monitorul Oficial în 7 octombrie.

În textul aceleiaşi legi se arată că “avizul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice se solicită după depunerea documentelor justificative de către proprietarii terenurilor şi are ca scop identificarea terenurilor degradate sau poluate neincluse în perimetrul de ameliorare, precum şi delimitarea acestora”.

Anterior, se prevedea că în situaţia unei calamităţi naturale, consiliul local poate acorda scutire la plata impozitului pe teren şi a taxei pentru eliberarea certificatului de urbanism.

De asemenea, “scutirea de la plata impozitului pe teren prevăzută se aplică persoanei respective cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care au fost obţinute avizele favorabile.”

Potrivit altui act normativ publicat în Monitorul Oficial la data de 7 octombrie, Comisia de buget-finanţe a Senatului poate dispune oricând verificarea activităţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, iar impozitul de 85% pentru plăţile compensatorii se aplică numai personalului ASF.

sursa: hotnews

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax