Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăţi în pregătire, la Facebook. Se lucrează la un mod de transmitere a mesajelor prin vibraţii ale pielii

Publicat

facebook

Cercetătorii de la Facebook testează o nouă tehnologie. Ai putea afla astfel ce îți scrie cineva pe rețeaua de socializare, fără să te mai uiți la computer sau la telefon.

Compania testează un terminal care seamănă cu o mânecă și care poate transforma cuvintele în vibrații pe care utilizatorul le simte pe braț prin intermediul unor plasturi speciali. Facebook spune că, prin această tehnică, oamenii pot afla ce le scriu prietenii atunci când nu au cum să se uite la telefon (în ședințe, la biserică, la cinema, într-o întâlnire sau când duc plase de cumpărături în ambele mâini).

Terminalul la care s-a gândit compania poartă numele de sistem de comunicare lingvistică transcutanată și practic ”transmite pe braț o reprezentare tactilă a cuvintelor spuse sau vorbite”, ceea ce înseamnă că utilizatorii ”vor simți mesajele pe piele” și nu mai este nevoie să se uite la telefon. În engleză terminalul este numit ”transcutaneous language communication (TLC)”

Cercetătorii au dezvoltat și o aplicație care-i ajută pe utilizatori să înțeleagă ce cuvinte sunt transmise.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax