Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăţi la eliberarea cărţilor de identitate. Ce urmează după „Prima casă” şi „Prima maşină”

avatar

Publicat

Un proiect de lege afla în dezbateri la Senat prevede că tinerii care vor împlini vârsta de 14 ani și vor solicita eliberarea primului act de identitate nu vor mai trebui să plătească taxele legate de emiterea acestuia.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 97 din 2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români a fost recent înregistrată pentru dezbatere la Senat și prevede plata de către stat a cheltuielilor legate de emiterea primului act de identitate. Pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare și de publicare în Monitorul Oficial.

Potrivit propunerii legislative, „Producerea și eliberarea actelor de identitate persoanelor care împlinesc vârsta de 14 ani și solicită eliberarea actului de identitate (…) sunt subvenționate de la bugetul statului”. Astfel, dacă acest proiect se va aplica, tinerii sau părinții lor nu vor mai fi nevoiți să plătească emiterea primului act de identitate.

Ordonanța de urgență nr. 97 din 2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români stipulează ca persoanele care au împlinit vârsta de 14 ani au obligația de a solicita eliberarea unui act de identitate în termen de maximum 15 zile de la împlinirea acestei vârste.

Chiar dacă în legislația din România există această obligație, mulți tineri nu solicită eliberarea unui act de identitate, de cele mai multe ori, din cauza sărăciei.

Astfel, după Prima Casă, Prima maşină, am putea spune că ar fi vorba despre un „program” Primul buletin.

surse: realitatea.net, avocatnet.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate