Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăţi la WhatsApp. Se va aplica un sistem de verificare dublu, pentru siguranţa datelor utilizatorilor

Publicat

telefon mobil

whatsapp video callWhatsApp ridică şi mai mult ştacheta securităţii pentru utilizatorii săi, după adăugarea tehnologiei de criptare a mesajelor, prin adoptarea unui sistem de verificare dublu.

În cazul unei aplicaţii de chat, cum este WhatsApp, informaţiile utilizatorilor pot fi interceptate din două direcţii. Pe de o parte, acestea ar putea fi interceptate în timpul transferului de la un device la altul, problemă pe care WhatsApp a rezolvat-o prin criptare, informează News.ro.

Pe de altă parte, comunicarea poate fi interceptată prin intrarea fizică în posesia dispozitivului. Cum nu toate telefoanele dispun de autentificare pe baza amprentei, dezvoltatorii de aplicaţii care includ informaţii sensibile sunt datori, la rândul lor, să facă eforturi pentru a creşte securitatea la nivelul aplicaţiei.

Acesta din urmă este considerentul pentru care WhatsApp a introdus dubla verificare. În mod obişnuit, verificarea utilizatorilor de WhatsApp se face prin intermediul numărului de telefon. Dubla verificare presupune adăugarea a încă unei metode de verificare.

În cazul WhatsApp, această metodă suplimentară va consta în crearea unui cod format din şase cifre.

Noua facilitate va fi opţională şi va putea fi activată din secţiunea Account a meniului de configurarea aplicaţiei. Aceasta va putea fi regăsită sub denumirea “Two-step verification”.

Din câte se pare, utilizatorul va trebui să-şi confirme identitate prin introducerea codului din şase cifre o dată la fiecare şapte zile.

Dubla autentificare este în curs de propagare pe toate platformele pe care rulează WhatsApp, o parte a utilizatorilor putând deja să o activeze, în timp ce alţii vor mai avea de aşteptat câteva zile.

WhatsApp este cea mai populară aplicaţie de chat la ora actuală, cu 1,2 miliarde de utilizatori.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax