Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

”Nu aveți cinci clase să calculați? De ce ți le-aș da?” Cum răspunde șeful liberal al IȘJ Alba la o întrebare simplă

Publicat

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Alba, Cornel Sandu, refuză să ofere date legate de situația cadrelor didactice și a personalului auxiliar din învățământul județean, care s-au vaccinat anti-Covid, cu toate că ministrul Educației a spus luni că aceasta este o informație publică importantă. 

Acesta este și motivul pentru care s-a cerut de la nivel central fiecărei instituții de învățământ publicarea pe siteul propriu al acestei informații, astfel încât părinții să știe în ce mediu își duc copiii la începerea școlii.

Inspectorul școlar general Cornel Sandu (PNL) s-a arătat deranjat de solicitarea Alba24, cu privire la situația centralizată pe județ.

Aceasta a confirmat că are datele respective, dar a spus că nu dorește să le ofere și că, pentru a fi aflate, reporterii trebuie să intre pe siteul fiecărei școli din județ (peste 450 – n.red.) în parte și să le adune.

”Nu aveți cinci clase să calculați? De ce ți le-aș da?” sunt parte a expresiilor folosite de șeful Inspectoratului Școlar Județean Alba, Cornel Sandu, într-o discuție cu reporterul Alba24.ro. 

Dincolo de tonul și atitudinea unui personaj aflat mereu în zona funcțiilor administrative obținute politic, problema este că nu toate școlile din județ au publicat datele respective.

Ca să nu mai vorbim că unele dintre aceste școli, în număr de peste 450, nici măcar nu au site.

În ciuda tonului agresiv al acestuia, reporterul a insistat cu întrebarea legată de un procent mai clar, însă tot ce a scos de la inspector a fost și mai multă agresivitate, și mai multă lipsă de control.

Până la finalul discuției, Cornel Sandu a refuzat să ofere procentul profesorilor vaccinați din județul Alba și a precizat că purtătorul de cuvânt, Gabriela Gâlea, cunoaște de asemenea procentul.

Potrivit documentului postat pe site-ul ISJ Alba, 88% din angajații inspectoratului sunt vaccinați anti-COVID, iar la nivelul conducerii un procent de 100%.

De altfel, instituția, una dintre cele mai birocratice din județ, a comunicat haotic și înainte de începerea vacanței.

Reprezentanții ei nu au reușit să anunțe organizat și instituțional situația cazurilor de Covid în rândul elevilor și profesorilor și a modului de funcționare al școlilor și claselor, considerând că difuzarea acestor informații este opțională.

De ce ar putea fi deranjat șeful ISJ Alba

În urmă cu o lună, Alba24.ro a scris despre averile șefilor ISJ Alba.

Am detaliat atunci ce bani au în conturi angajații acestei instituții, ce proprietăți au și ce mașini conduc. De asemenea, și banii pe care îi câștigă.

CITEȘTE ȘI: Averile șefilor ISJ Alba. Bani din salarii uriașe și proiecte europene, case, terenuri și conturi ”grase” la bancă

Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care șeful instituției refuză să comunice. Un alt motiv ar putea fi acela că șeful ISJ Alba nu este obișnuit să fie deranjat.

El este susținut puternic de PNL (fiind unul dintre cei mai vechi consilieri locali din Alba Iulia) și de fiecare dată când liberalii sunt la putere, el redevine inspector general școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    luni, 01.11.2021 at 18:03

    Spuneti ma cine il sustine pe asta, ca doar nu PNL-ul. Asta face parte din acea parte care nu se schimba asa usor.

  2. dolfi

    luni, 01.11.2021 at 18:47

    Tov-ul proEsor se comporta ca si cand el ar fi pus COA…da la P..lug. Are acelasi ton „superior” si fata de elevi, pe langa un vocabular nepotrivit in relatie cu acestia.

    Pana in anii ’90 era de inteles, deh reminiscente comunistoide – am avut eu la liceu prof care era foarte „colorat” la gura. Daca-i duceai o revista porno si ceva alcool se facea ca nu vedea o intreaga clasa copiind la teza. Sau o profesoara facuta la scoala de cadre de bicicleta care nu stia sa descrie ce faceau elevii la practica. Ambii aveau aceeasi atitudine „superioara” si un vocabular foarte „colorat”.
    Totusi e 2021… Accesul la informatie a facut ca noile generatii sa fie si mai inteligente si mai mature la varsta lor…

    Mi-am adus aminte de alt personaj, de la o firma de cablu locala de mai demult: „Ba, daca incercati sa-mi luati locul va calc pe cap” – dumnealui era director p-atunci…

    In fine….

  3. Petru

    luni, 01.11.2021 at 18:48

    Să îi mărească leafa că poate de aceea este supărat. La unii nesimțirea apare odată cu funcția . După,,sporul de scaun” să le dea și ,,spor de nesimțire”.Știu că nu se poate ,dar pentru modul cum s-a comportat eu l-aș penaliza cu 50% din salar pentru câteva luni .Rămân bani la stat și pe viitor stimabilul poate se gândește de două ori înainte de a se umfla în pene .Să auzim numai de bine ! .

  4. marius

    luni, 01.11.2021 at 21:22

    Dacă va spunea ca cifra e 88% erați mulțumiți? Pentru noi importanta e atitudinea dascălilor fata de covidul națiunii universale si fata de vaccinare. Prea mult fum pentru un foc din vreascuri. Despre antivirale în farmacii i-ati cerut un punct de vedere?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax