Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

”Nu mai calcă în sat cu trotineta”: Un telefon spart, motivul pentru care un minor din Alba a fost șantajat de un coleg de școală

Publicat

Procurorii și polițiștii din Sebeș au hotărât să ierte un minor de 16 ani, din Alba care a șantajat un coleg de școală. Totul a pornit de la un conflict în curtea Școlii Gimnaziale din Drașov și a culminat cu o întâlnire între cei doi, în parcul din localitate. 

Faptele s-au petrecut în data de 9 iulie 2022, iar o decizie în instanță a venit în data de 19 decembrie 2023. Mai exact, procurorii au decis să închidă dosarul penal deoarece fapta ar fi fost una minoră.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, între minorul de 16 ani și un coleg de școală a izbucnit un conflict în curtea unității de învățământ. În data de 9 iulie, în curtea școlii, minorul de 16 ani l-a prins de umeri pe colegul din clasa a IV-a și l-a împins de două ori într-un gard de lemn.

Apoi, seara cei doi s-au întâlnit în parcul din localitate.

Minorul de 16 ani l-a văzut pe colegul său mai mic și a fugit după el. În timp ce alerga, din buzunar i-a căzut telefonul, iar ecranul s-a spart. Acesta a considerat că vinovat pentru telefonul spart este chiar colegul de școală pe care el în urmărea în fugă.

Drept urmare, a mers la casa acestuia pentru a-i cere bani. Mai exact 1000 de lei contravaloarea telefonului spart.

”Nu mai calcă în sat cu trotineta”

Fiind refuzat i-a trimis un mesaj fratelului minorului pe Facebook.

„De nu plateste fractu telefonu nu mai calca în sat cu trotineta i dau de îl mananca spitalu”, i-a scris acestuia pe Facebook.

Cercetat pentru șantaj

Mesajul de mai sus a fost catalogat de procurori ca fiind șantaj. Însă în timpul cercetărilor aceștia au concluzionat că mesajul a fost unul spontan, că minorul era supărat și că mai mult de atât, ar costa prea mult continuarea anchetei.

Drept urmare procurorii din Sebeș au cerut ca dosarul să fie închis.

Ajuns cu propunerea de confirmare a renunțării la urmărirea penală, judecătorii instanței din Sebeș au admis cererea procurorilor. Mai exact au concluzionat că dosarul poate fi închis.

În data de 19 decembrie 2023 minorul a scăpat de acuzația de șantaj, iar dosarul a fost închis. Decizia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax