Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Nu ne jucăm!”: AVERTISMENT transmis de ministrul Educației înainte de EXAMENELE NAȚIONALE pentru cei care „vor să se joace cu legea”

Publicat

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, după o întâlnire avută cu senatorii PSD, că a avut luni dimineaţă o videoconferinţă cu inspectorii generali şi liderii de sindicat în care le-a cerut acestora să interzică orice colectare de bani pentru protocol, indiferent de motiv. Ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că nivelul subiectelor va fi „mediu plus”, subliniind că în alţi ani subiectele au fost concepute de parcă „erau olimpiade naţionale”.

“Nu există subiectul protocol, nu există niciun alt subiect, organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului”, a spus la Parlament Ministrul Educaţiei.

El a adăugat că i-a rugat pe directorii şcolilor, pe inspectorii generali şi pe reprezentanta asociaţiei de părinţi să le transmită un mesaj foarte clar părinţilor pentru ca aceştia să aibă grijă cu ce bani trimit la şcoală copiii.

„Repet, nu au voie să aloce bani sau să strângă bani pentru niciun fel de activitate asociată examenelor. Trebuie să ne luăm măsuri de precauţie. Şi anul trecut am transmis mesaje în acest sens. Aş vrea să-i rog pe cei care vor să se joace cu legea să vadă cazurile identificate şi ce s-a întâmplat cu oamenii respectivi care au fost daţi afară din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnaţi definitiv şi irevocabil pentru elemente de corupţie şi fraudă la examene”, a precizat ministrul Pricopie.

El a adăugat că mesajul ministerului este unul foarte simplu: „Nu ne jucăm”.

Sursa: Gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax