Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nu se circulă pe Valea Oltului, din cauza pericolului de căderi de zăpadă pe carosabil. Camioanele îngreunează traficul la intrare în Aiud. Viscol pe DN7

Publicat

Reprezentanţii CNADNR au comunicat că circulaţia rutieră pe Valea Oltului, respectiv între Râmnicu Vâlcea şi localitatea Veştem este oprită, din cauza ninsorilor abundente.

Potrivit Infotrafic, la ora 13.45, traficul rutier era oprit în ambele sensuri şi pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Veştem, în zona localităţii vâlcene Călimăneşti. La ora 17.30, circulaţia pe acest tronson era în continuare închisă.

Măsurile de oprire a traficului rutier sunt preventive, având în vedere că zăpada de pe versanţi ar putea ajunge pe carosabil şi ar putea cauza incidente nedorite. De altfel, căderi de zăpadă au fost deja semnalate la Brezoi. Şoferii sunt sfătuiţi să aleagă rute ocolitoare, spre Braşov.

De asemenea, traficul rutier este restricţionat şi pe DN7 Nădlac – Deva şi DN 79 Oradea – Arad, doar maşinile mai uşoare de 7,5 tone având acces pe aceste artere. Cauza este tot atenţionările de ninsoare şi viscol. Circulaţia este restricţionată pentru autovehicule mai grele de 7,5 tone pe DN 1, sectorul Braşov – Sebeş şi Sebeş – Cluj, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe DN1, la intrare în Aiud. Din cauza carosabilului încărcat de zăpadă, autovehiculele de mare tonaj reuşesc cu greu să urce panta, iar coloanele de maşini nu au întârziat să apară. În plus, traficul masinilor care vin dinspre Alba Iulia spre Cluj a fost deviat pe centura orașului. Poliţiştii sfătuiesc participanţii la trafic să circule cu răbdare şi să îşi ia o marjă de timp la plecarea la drum, deoarece pot pierde ore considerabile în trafic.

Circulaţia TIR-urilor a fost oprită la intrare în Deva, pe DN7, fiind permis doar accesul autovehiculelor cu masă mai mare de 7,5 tone doar spre Cluj. Transporturile cu TIR-uri spre judeţele din sudul ţării va fi permisă când condiţiile meteorologice vor permite şi drumul va fi degajat.

UPDATE: În Alba se intervine în continuare (ora 20.00) cu 29 de utilaje. Situaţii mai dificile sunt pe DN7 Sebeş – Deva, zona complexului „Lutsch” şi pe DN1, la Lancrăm, unde viscolul afectează traficul rutier. Pe toate drumurile se circulă în condiţii grele de iarnă.

În zonele limitrofe sunt în continuare restricţii de circulaţie pentru maşini mai grele de 7,5 tone:

DN 7, pe sectorul Râmnicu Vâlcea – Bucureşti (doar sensul către Bucureşti)

DN 1, sectorul Braşov – Veştem – Sebeş – Turda (doar sensul către Braşov)

DN 7 Nădlac – Deva – Veştem (doar sensul către Veştem)

DN 76 Oradea – Deva

CNADNR comunică periodic situaţia drumurilor care rămân închise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax