Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nu sunt acceptate cauciucurile all-season, doar cele inscripţionate cu „M+S”

Publicat

cauciucuri iarna

Şoferii care au deja cauciucuri all-season la maşini nu pot să le păstreze pe timp de iarnă. Doar anvelopele marcate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S” sunt acceptate de prevederile legale în vigoare, informează Poliţia Română.

Prin Ordonanţa Guvernului nr.5, în luna ianuarie a anului în curs au fost modificate prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, introducându-se obligativitatea dotării cu anvelope de iarnă, care sunt definite în conformitate cu Directivele şi Regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Astfel, de la 1 noiembrie este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Sancţiunea pentru încălcarea legii este de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 603 şi 1.340 lei. Amenda este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

De asemenea, oamenii legii au atras atenţia posesorilor de autovehicule să verifice anvelopele de iarnă achiziţionate, pentru că au fost sesizate cazuri de aşa zise „cauciucuri false”, care au doar aplicate abtibilduri cu simbolurile amintite, fără să aibă condiţiile cerute pentru sezonul rece.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax