Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Nu te lăsa păcălită”: Tinerii din Alba, informaţi despre riscurile asociate exploatării sexuale, într-o campanie de prevenire a traficului de persoane

Publicat

Specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Alba Iulia vor avea întâlniri cu tinerii din Alba pentru a-i informa despre riscurile associate exploatării sexuale. Activităţile se vor derula în şcoli, tabere, centre de plasament şi alte locaţii, în cadrul unei campanii de prevenire a traficului de persoane.

ANITP a lansat campania de prevenire a traficului de persoane „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”, activitate realizată în cadrul proiectului „Prevenire. Identificare. Protecţie”, derulată în Programul de Cooperare Elveţiano-Român.

Proiectul are ca obiectiv diminuarea numărului de persoane traficate în vederea exploatării sexuale.

Analizele realizate de ANITP pe populaţia de victime identificate în perioada calendaristică 2011-2012 indică faptul că, în cazul exploatării sexuale, vulnerabilitatea, în rândul tinerelor cu vârste cuprinse între 14-25 ani, este crescută. Mai mult de jumătate dintre aceste victime sunt exploatate pe teritoriul ţării noastre.

„Nu te lăsa păcălită!” este sloganul campaniei de prevenire, iar obiectivul campaniei urmăreşte creşterea gradului de informare a tinerilor cu privire la riscurile asociate exploatării sexuale.

Grupurile ţintă sunt tinerii cu vârste cuprinse între 14-25 ani şi publicul larg (profesori, părinţi), în general persoanele care interacţionează cu tinerii.

Campania se derulează în perioada 11 iunie – 30 septembrie 2014 prin intermediul celor 15 Centre Regionale ale Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

La nivel regional, Campania „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!” va fi implementată de Centrul Regional Alba Iulia.

Pentru susţinerea campaniei, specialiştii ANITP CR Alba Iulia vor participa la întâlniri cu tinerii, cu vârste cuprinse între 14-25 ani prin activităţi de informare în unităţi de învăţământ, tabere şcolare şi centre de plasament, la diferite evenimente la care participă tinerii cu sprijinul partenerilor (Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din cele trei judeţe aflate în competenţă, Alba, Sibiu şi Hunedoara) şi la întâlniri cu publicul larg, persoane care interacţionează cu tinerii.

Pentru a putea veni în sprijinul victimelor traficului de persoane sau potenţialelor victime, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane are la dispoziţie o linie telefonică gratuită – HELP LINE 0.800.800.678, la care cei interesaţi pot primi informaţii generale cu privire la plecarea peste hotare la muncă, în scop turistic sau pot anunţa un posibil caz de trafic de persoane.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax