Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nu vă faceți planuri de 1 Mai. Rafila: Suntem cu 10 zile înainte de numărul maxim de cazuri noi

Publicat

zi-libera-picnic

Autoritățile au confirmat luni, încă o dată, că este prea devreme să fie puse în discuție măsuri de relaxare a restricțiilor în România. În acest context, nici în minivacanța de 1 Mai nu sunt șanse pentru ieșiri la mare distanță, mai ales că perioada stării de urgență a fost prelungită până în 14 mai.

”Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din rațiuni de securitate sanitară”, a transmis, luni Grupul de Comunicare Strategică.

„Cred că ne aflăm cu o săptămână sau 10 zile înainte de atingerea unui număr maxim de cazuri noi înregistrate zilnic. De fapt, toată lumea a spus același lucru, având în vedere că în ciuda recomandărilor, în această perioadă a sărbătorilor de Paște, lumea s-a mișcat mai mult. Au fost mai multe interacțiuni. Noi am văzut interacțiunile din zona publică, din piețe, din magazine. Probabil că au existat interacțiuni și la nivelul familiilor. Important e să vedem ce se va întâmpla peste o săptămână. Să sperăm că nu vom depăși numărul de cazuri noi cu mai mult de 600-700-800 de cazuri înregistrate zilnic. Apoi, sper să intrăm pe un teren descendent.

E important și ce facem în această săptămână. Lumea își dorește să afle care vor fi măsurile de relaxare. Acest lucru va fi posibil când o să avem o scădere susținută a numărului de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Antena 3.

Raed Arafat: “Măsurile de distanțare și măsurile care le-am luat până acum rămân valide. Rugămintea către populație de 1 mai este să evite să-și planifice ieșiri și să respecte regulile care au fost și pe durata Paștelui, chiar mai bine decât le-au respectat pe durata Paștelui. Relaxarea nu se va face brusc, se va face treptat, se va face într-un mod foarte bine calculate.”

surse: antena3.ro, stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax