Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Număr record de cazuri de violență domestică în tot județul Alba, în ultimele zile. Femei bătute și amenințate de soți și iubiți

Publicat

Un bărbat de 72 de ani, din Teiuș, a fost reținut pentru 24 de ore pentru că nu a respectat ordinul de protecție de a nu se apropia de soția sa, pe care o amenințase anterior. Polițiștii din Alba au intervenit în acest weekend la un număr record de cazuri de violență în familie. 

La data de 21 aprilie 2023, Poliția Orașului Teiuș a fost sesizată de către o femeie de 67 de ani, din orașul Teiuș, cu privire la faptul că a fost agresată de soț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, la data de 21 aprilie 2023, în jurul orei 21.00, pe fondul unor discuții contradictorii, în timp ce se aflau în locuința comună, bărbatul, în vârstă de 72 de ani, ar fi agresat-o pe femeie.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, față de bărbat, a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

În cursul aceleiași zile, bărbatul s-ar fi întors la domiciliu, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu emis. Bărbatul de 72 de ani, din orașul Teiuș, a fost reținut, pentru 24 de ore, de polițiștii din Teiuș.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecţie.

Amenințări, alcool și scandal la Câmpeni

La data de 21 aprilie 2023, Secția 9 Poliție Rurală Câmpeni a fost sesizată de către o femeie de 40 de ani, din localitatea Arieșeni, cu privire la faptul că a fost amenințată de soț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții contradictorii, în timp ce se aflau în locuința comună, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, ar fi amenințat-o pe femeie, provocându-i o stare de temere.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, față de bărbat, a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, prin care a fost îndepărtat din locuința comună.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și amenințare.

Zlatna: o femeie a fost bătută de iubit

La data de 21 aprilie 2023, Poliția Orașului Zlatna a fost sesizată de către o femeie de 47 de ani, din orașul Zlatna, cu privire la faptul că a fost agresată de concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții contradictorii, în timp ce se aflau în locuința comună, bărbatul, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o pe femeie.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, față de bărbat, a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Blaj: bărbat reclamat de soacră, reținut pentru 24 de ore

La data de 21 aprilie 2023, Secția 5 Poliție Rurală Blaj a fost sesizată de către o femeie de 56 de ani, din localitatea Crăciunelu de Jos, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 31 de ani, a fost agresată de soțul ei.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, în timp ce se aflau în locuința comună, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, ar fi agresat-o pe femeie.

În urma incidentului, bărbatul ar fi părăsit locuința, fiind efectuate verificări, în vederea identificării acestuia.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, față de bărbat, a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au identificat pe bărbatul de 36 de ani și l-au reținut, pentru 24 de ore.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Violența în familie în România

În România, violența în familie este o problemă serioasă și răspândită. Potrivit unui studiu realizat în 2018 de către Fundația ANAIS, aproximativ 1 din 3 femei (31,5%) au fost victime ale violenței domestice, iar în 91% din cazuri agresorul a fost un partener intim.

În plus, o altă statistică îngrijorătoare este aceea că, din 2010 până în 2021, s-au înregistrat în România peste 450 de decese cauzate de violența domestică.

În 2020, în ciuda pandemiei de COVID-19, numărul cazurilor de violență domestică a crescut semnificativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax