Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Număr record de intervenții ale salvamontiștilor în ultimele 24 de ore: peste 50 de persoane salvate de pe munte, inclusiv în Alba

Publicat

Salvamontiştii din întreaga ţară au fost solicitaţi să intervină, în ultimele 24 de ore, la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane – 35 de cazuri, recordul negativ al acestei luni, fiind salvate peste 50 de persoane.

”O zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, recordul negativ al acestei luni. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 35 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a comunicat Salvamont, pe Facebook.

Cele mai multe apeluri au fost în Neamţ, Bacău, Sibiu, Zărneşti.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 52 de persoane. Dintre acestea 7 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 41 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Turistă salvată de pe munte, în Alba

Sâmbătă după-amiază, Salvamont Salvaspeo Alba a fost alertat prin Dispeceratul 112, cu privire la o tânără care avea nevoie de ajutor, în zona Scărița Belioara.

S-au deplasat patru salvamontiști cu un autoturism 4 x 4 și au recuperat turista de pe traseul punct roșu din Scărița Belioara, pentru prim ajutor și transport.

Este vorba despre o tânără din 21 de ani din Suceava, care a suferit o criză de epilepsie, cu pierderea cunoștinței.

Rezervația geo-botanică Scărița Belioara face parte din masivul Muntele Mare și se află pe teritoriul administrativ al comunelor Poșaga și Ocoliș din județul Alba.

surse: Salvamont Salvaspeo Alba, Salvamont (Facebook), Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax